Connect with us

Érdekességek

Ennyi erőforrással vágnak neki a csapatok a holtszezonnak

A csapatok bő fele már rá is kanyarodott a holtszezonra és elkezdheti tervezni a szerződéshosszabbításokat, a szabadügynökpiacot, a fizetési sapka menedzselését vagy akár már a draftot is, és a következő pár hétben minden gárda csatlakozik majd hozzájuk szép sorjában. Épp ezért érdemes kitekinteni, hogy mennyi erőforrással rendelkeznek majd az egyes NFL franchise-ok.

Arjun Menon szedte össze, hogy a csapatoknak mennyi helye van a fizetési keretben és mekkora drafttőkével rendelkeznek.

A legjobban a Texans és a Bears áll, előbbi a legtöbb drafttőkével, utóbbi a legtöbb pénzzel és nem mellesleg az 1/1-es pickkel a birtokában. Drafttőkéből szintén nem meglepő módon a Seahawks és a Lions áll még nagyon jól a tavalyi cseréknek köszönhetően, pénzügyileg pedig a Falcons, Patriots, Giants, Bengals, Ravens ötös áll még elég jól. Negatív irányban a draft szempontjából, a Saints, Vikings, 49ers, Dolphins, Ravens ötös áll a legrosszabbul, mivel játékosra cserélték a pickjeiket, pénzügyileg pedig a Saints és a Buccaneers van a legnehezebb helyzetben.

A fizetési sapka azonban elég rugalmas tud lenni (lásd Saints 2021-2022), így ehhez a grafikonhoz érdemes egy kis kontextust is adni. Menon ezért azt is megnézte, hogy a rendelkezésre álló fizetési kerethez viszonyítva mennyi összeget tudnak a csapatok spórolni szerződések átalakításával.

Ez már árnyalja a Saintsnél a képet, ugyanis rengeteget tudnak felszabadítani átalakításokkal és a pénzek jövőbe tolásával. Nem biztos hogy ez jó csapatépítési filozófia, amikor nincs irányítód, de rövid távú cap gondokkal nem rendelkeznek olyan mértékben, mint az tűnne az előző grafikonból – és ez igaz a Buccaneersre is.

Mindezekből pedig összeállt az alábbi összegző táblázat (a drafttőke másfeles, az effektív cap space egyszeres, az átalakítható pénzmennyiség 0,25-ös szorzót kapott), ami megmutatja, ki áll a legjobban erőforrás-ügyileg a ligában.

A legjobban tehát a Texans, a Bears, a Patriots és a Raiders áll az erőforrásokat tekintve erre a holtszezonra, a legrosszabbul pedig a Dolphins, a Saints, a Bills és a Vikings. Előbbi kategóriának eseménydús pár hónapja lesz és nagy változások várhatók, utóbbi négyesnél viszont nagy aktivitásra ne számítsunk igazolásokat és új embereket tekintve.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!