Connect with us

Érdekességek

Ennyi erőforrással vágnak neki a csapatok a holtszezonnak

A csapatok bő fele már rá is kanyarodott a holtszezonra és elkezdheti tervezni a szerződéshosszabbításokat, a szabadügynökpiacot, a fizetési sapka menedzselését vagy akár már a draftot is, és a következő pár hétben minden gárda csatlakozik majd hozzájuk szép sorjában. Épp ezért érdemes kitekinteni, hogy mennyi erőforrással rendelkeznek majd az egyes NFL franchise-ok.

Arjun Menon szedte össze, hogy a csapatoknak mennyi helye van a fizetési keretben és mekkora drafttőkével rendelkeznek.

A legjobban a Texans és a Bears áll, előbbi a legtöbb drafttőkével, utóbbi a legtöbb pénzzel és nem mellesleg az 1/1-es pickkel a birtokában. Drafttőkéből szintén nem meglepő módon a Seahawks és a Lions áll még nagyon jól a tavalyi cseréknek köszönhetően, pénzügyileg pedig a Falcons, Patriots, Giants, Bengals, Ravens ötös áll még elég jól. Negatív irányban a draft szempontjából, a Saints, Vikings, 49ers, Dolphins, Ravens ötös áll a legrosszabbul, mivel játékosra cserélték a pickjeiket, pénzügyileg pedig a Saints és a Buccaneers van a legnehezebb helyzetben.

A fizetési sapka azonban elég rugalmas tud lenni (lásd Saints 2021-2022), így ehhez a grafikonhoz érdemes egy kis kontextust is adni. Menon ezért azt is megnézte, hogy a rendelkezésre álló fizetési kerethez viszonyítva mennyi összeget tudnak a csapatok spórolni szerződések átalakításával.

Ez már árnyalja a Saintsnél a képet, ugyanis rengeteget tudnak felszabadítani átalakításokkal és a pénzek jövőbe tolásával. Nem biztos hogy ez jó csapatépítési filozófia, amikor nincs irányítód, de rövid távú cap gondokkal nem rendelkeznek olyan mértékben, mint az tűnne az előző grafikonból – és ez igaz a Buccaneersre is.

Mindezekből pedig összeállt az alábbi összegző táblázat (a drafttőke másfeles, az effektív cap space egyszeres, az átalakítható pénzmennyiség 0,25-ös szorzót kapott), ami megmutatja, ki áll a legjobban erőforrás-ügyileg a ligában.

A legjobban tehát a Texans, a Bears, a Patriots és a Raiders áll az erőforrásokat tekintve erre a holtszezonra, a legrosszabbul pedig a Dolphins, a Saints, a Bills és a Vikings. Előbbi kategóriának eseménydús pár hónapja lesz és nagy változások várhatók, utóbbi négyesnél viszont nagy aktivitásra ne számítsunk igazolásokat és új embereket tekintve.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x