Connect with us

Érdekességek

Mahomes támadóyardokban, Brady passzkísérletekben és sikeres passzokban döntött rekordot

Véget ért az alapszakasz, az utolsó körben pedig pár irányító rekordot döntött. 

Mostantól Patrick Mahomesé a legtöbb támadóyard, tehát passzolt-, futott- és elkapott yard egy szezonon belül. Az eddigi rekordot Drew Brees tartotta 5562-vel még 2011-ből, Mahomes viszont idén 5250 passzolt-, 358 futott- és 6 elkapott yarddal zárta a szezont. Ha csak a passzolt yardokat nézzük, akkor a negyedik helyre jött fel az örökranglistán. Chiefsszel kapcsolatos fun fact, hogy Andy Reid hatodik alkalommal szerzett meg első kiemelést, ami Bill Belichick mögött a második legtöbb valaha.


Tom Brady megdöntötte a passzkísérletek és tovább javította a sikeres passzok rekordját egy szezonon belül. Előbbi kategóriában Matt Stafford 2012-es rekordját adta a múltnak, így mostantól 727 helyett 733 a csúcs. Utóbbi kategóriában a saját maga által felállított 485-ös rekordot döntötte meg az idei 490 sikeres passzával.


A történelem során összesen hétszer fordult elő, hogy egy irányító 35 passzolt- és 5 futott touchdownt szerezzen egy idény alatt. Ebből a hétből pedig hármat Josh Allen tudhat magáénak, miután zsinórban harmadik éve volt képes erre a különleges teljesítményre. Ha csak a passzolt TD-ket nézzük, akkor a zsinórban háromszor 35+ hatpontosra is csak négyen voltak előtte képesek: Brett Favre, Drew Brees, Peyton Manning és Patrick Mahomes.


Brock Purdy pedig Kurt Warner rekordját adta át a múltnak, ugyanis első öt kezdő meccsét mind megnyerte és mindegyiken legalább két TD-passzt osztott ki. Warner négy ilyen meccsel tartotta a csúcsot, most Purdy beelőzte. Ráadásul már zsinórban hat meccsen dobott 2+ TD-t, hiszen az öt kezdő mérkőzése előtt csereként beállva is megtette ezt – ilyenre pedig újoncként egyedül Justin Herbert volt képes, aki egymás után hét meccsen is kiosztott legalább két TD-t.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Piiter
Piiter
2023-01-09 11:49

Nem érdekelte az 5k yard,megelégedett 2 új rekorddal…💪🤐 Meghogy a 23. szezonjában végre negatív mérleggel zárjon,me ilyen még úgysem volt…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x