Connect with us

Hír

HIVATALOS: A tulajdonosok elfogadták a változásokat az AFC rájátszására

Ugyan a Bengalsnál nagyon tiltakoztak ellene, az NFL tulajdonosai végül 25 igen, 3-4 nem, 2-3 tartózkodás szavazattal elfogadták a bizottság által előterjesztett változásokat az AFC playoff lebonyolításában, amit a Bengals-Bills mérkőzés törlése miatt gondoltak helyénvalónak.

A Bengals-Bills meccsre tehát “no contest” eredményt írnak be, azaz semmilyen kimenetel nem kerül jóváírásra, egyszerűen eggyel kevesebb mérkőzést játszottak idén a felek – a kiemelések pedig győzelmi százalék szerint alakulnak ki. Emellett az AFC döntőjét semleges helyszínen játsszák le, amennyiben a törölt mérkőzés befolyásolhatta volna az első kiemelést*.

További változás, hogy ugyan ezzel a döntéssel a Bengals hivatalosan megnyerte az AFC North divíziót, mégsem biztos, hogy az ezzel járó előnyöket élvezheti. Ugyanis ha kikapnak a Ravenstől (idén másodjára is) és a wild card körben ismét egymás ellen játszanak (amihez a Chargers győzelme is kell az utolsó körben), akkor pénzfeldobással döntik el, hogy melyikük rendezheti meg a találkozót.

* Erre három opció van:

  • ha a Chiefs és a Bills is nyer a héten és ők játsszák a konferenciadöntőt,
  • ha a Chiefs és a Bills kikap a héten, de a Bengals nyer, és a Chiefs mellé akár a Bills, akár a Bengals jut konferenciadöntőbe vagy
  • ha a Chiefs, a Bills és a Bengals is kikap a héten, és Chiefs-Bills konferenciadöntőt rendeznek.

Arról, hogy törlés esetén hogyan alakulhatnak a kiemelések az utolsó forduló eredményeinek függvényében, itt írtunk:

Számolgassunk: így nézhet ki az AFC rájátszása

És itt egy frissített ábra is Deniz Selman jóvoltából:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!