Connect with us

Minden ami NFL

Hogyan tovább, Chicago Bears?

A Chicago Bears elvesztette utolsó 10 meccsét, ami sosem fordult még elő a franchise történetében, így 3-14-es mérleggel végzett, és (egy kis segítséggel) a Super Bowl érában először 1/1-re választhat majd a drafton. A keret romokban, alig találni korrekt kezdő szintű játékost, az irányító-kérdésről is lehet beszélni, a vezetőség viszont a világ minden pénzével rendelkezik, hogy feljavítsa ezt. Kulcsfontosságú holtszezon elé néz a Bears, ami alapjaiban határozhatja meg a franchise közeljövőjét. Na de hogyan tovább? 

Pénz van…

A Bears tavaly cserélte le a teljes vezetőségét és nevezte ki főedzőnek Matt Eberflust, general managernek pedig Ryan Polest. Első évük során azonban sok mindent nem tudtunk meg róluk és arról, hogy jó munkát végeznek-e, ugyanis nem volt szinte semmiféle mozgásterük. Ryan Pace borzasztó helyzetben hagyta itt a franchise-t, hiszen az utolsó két éve arra ment el, hogy mentse az állását, így a jövőbe tolt pénzeket és rossz szerződéseket kötött végső elkeseredésében. Úgyhogy a tavalyi dedikáltan egy átmeneti év volt a Bears történetében, ami egyedül azért volt problémás, mert volt egy ígéretes újonc irányítójuk, akinek így semmilyen segítséget nem tudtak megadni. Gyakorlatilag feladták a 2022-es évet, hogy rendbe tegyék a sapkát, draft pickeket gyűjtsenek és majd 2023-ban elkezdjék az építkezést.

Na itt tartunk most, és jó eséllyel senkinek sem lesz szórakoztatóbb holtszezonja, mint Ryan Polesnak. A Bearsnek van ugyanis messze a legtöbb rendelkezésre álló cap space-e. Az Over The Cap adatai alapján $116,3 milliója van a csapatnak, míg a második helyezett Falconsnak $73,6 millió. És ugye ott van még az 1/1-es draft pick is, amivel szintén jót szórakozhat, de erről kicsit később.

A Bearsnek idén az lesz a legnehezebb feladata, hogy ezt a temérdek pénzt elköltse. Brad Spielberger úgy kalkulált, hogy a szabályok alapján (három éves távlatban a fizetési sapka 90%-át el kell költeni) nagyjából $150 milliót kell elkölteniük tényleges kifizetésben (ez nem egyezik meg a sapkában foglalt hellyel). Ez azért lesz nehéz, mert a piacon a rekordot a Jaguars tartja 121 millió elköltött dollárral. Rekordot ugyan szerintem nem fognak dönteni, mert ezt csökkenthetik és csökkenteni is fogják házon belüli hosszabbításokkal (Cole Kmet, Darnell Mooney, Jaylon Johnson), lehet előre hozni pénzeket és a draft is segíteni fog ebben, de közel lesznek és tényleg rengeteg pénzről van szó, így nagybevásárlásra számíthatunk a chicagóiaktól.

… de hogyan lesz ebből csapat?

Szó se róla, van is mire költeni, hiszen a roster romokban. Íme a jövőre is szerződés alatt álló játékosok a keretben:

via dabearsblog.com

Hányra mondanátok azt, hogy minőségi kezdő? És a secondaryn kívül? Nulla?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!