Connect with us

Érdekességek

Ilyen sem volt még: egy csoportból három csapat is bejutott a konferencia-elődöntőbe

Igazán különleges az idei rájátszás több szempontból is. Például abból, hogy az NFC négy legjobb csapata közé hárman a keleti divízióból jutottak be: az Eagles első kiemeltként, a Cowboys a Buccaneerst, a Giants pedig a Vikingst búcsúztatva a wild card körben. Ilyenre pedig még nem volt példa, mióta 2002-ben 32 csapatosra bővült a liga és átalakították a csoportok rendszerét nyolcszor négycsapatosra – világít rá a PFT.

Utoljára ilyen egyébként 1997-ben fordult elő, amikor az NFC Centralból a Packers első kiemeltként automatikusan bejutott, a Vikings és a Buccaneers pedig nyerni tudott a wild card körben – érdekes módon akkor is épp a 49ers volt a negyedik csapat a legjobb négyben. Ezt megelőzően 1992-ben az NFC East adott három csapatot (Eagles, Cowboys, Washington), és akkor is a 49ers volt a negyedik! Ráadásul a San Francisco mindkét esetben továbbment a konferenciadöntőbe.

Akkor még úgy nézett ki a liga felosztása egyébként, hogy hat divízió volt 5-5 csapattal és konferenciánként hat gárda jutott playoffba.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!