Connect with us

Érdekességek

Ilyen sem volt még: egy csoportból három csapat is bejutott a konferencia-elődöntőbe

Igazán különleges az idei rájátszás több szempontból is. Például abból, hogy az NFC négy legjobb csapata közé hárman a keleti divízióból jutottak be: az Eagles első kiemeltként, a Cowboys a Buccaneerst, a Giants pedig a Vikingst búcsúztatva a wild card körben. Ilyenre pedig még nem volt példa, mióta 2002-ben 32 csapatosra bővült a liga és átalakították a csoportok rendszerét nyolcszor négycsapatosra – világít rá a PFT.

Utoljára ilyen egyébként 1997-ben fordult elő, amikor az NFC Centralból a Packers első kiemeltként automatikusan bejutott, a Vikings és a Buccaneers pedig nyerni tudott a wild card körben – érdekes módon akkor is épp a 49ers volt a negyedik csapat a legjobb négyben. Ezt megelőzően 1992-ben az NFC East adott három csapatot (Eagles, Cowboys, Washington), és akkor is a 49ers volt a negyedik! Ráadásul a San Francisco mindkét esetben továbbment a konferenciadöntőbe.

Akkor még úgy nézett ki a liga felosztása egyébként, hogy hat divízió volt 5-5 csapattal és konferenciánként hat gárda jutott playoffba.

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
2023-01-18 07:56

És azért jó az Eagles, mert gyenge a sorsolása 😅

Raist
Raist
Reply to  camillo 7777
2023-01-18 09:06

Nem feltétlenül gyenge, de mindenképpen szerencsés sorsolás. A komolyabb csapatokkal akkor találkoztak, amikor még volt náluk valami hátráltató tényező (Jaguars – új edző, még sehol nem voltak ahhoz képest ahol most tartanak, Cowboys – ha jól rémlik Prescott pont azon a meccsen nem tudott játszani amit előtte annyira felhype-oltak, Steelers még azt se tudta eldönteni akkor ki irányítson, Giants ellen a második mérkőzés a Giants kiszolgáló személyzete ellen volt stb.), szóval a 3 legkomolyabb meccsük az otthoni Vikings elleni (tudjuk hogy lett ennyire pozitív a mérlegük), az éledező Packers elleni hazai és a Giants elleni idegenbeli meccsük volt.

De attól még ez nem az Eagles hibája, hanem az NFC gyengesége és a szerencse hogy az AFC-ből igazán top csapattal nem kellett egyszer sem játszaniuk. És továbbra is azt tudom mondani amit ilyenkor a fanyalgóknak (pár éve amikor a 9ers kezdett úgy ahogy most az Eagles akkor is ez ment), hogy most mit tegyen az Eagles, azt tudják csak megverni aki szembe jön, nem kérhetnek másik ellenfelet. Szóval jól használták ki a helyzetet hogy jó volt a sorsolásuk. És semmiképpen nem mondanám hogy gyenge volt.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Raist
2023-01-18 22:04

NFC vs AFC 2022 alapszakasz 41-39

Tizenkettes
Tizenkettes
2023-01-18 23:22

Azt is nagyon pozitívnak tartom, hogy az elődöntőkbe – talán a Jaguars kivételével – a nyolc legjobb csapat jutott be. “Tökéletes” akkor lett volna a nyolcas, ha a Ravens jut a négybe az AFC-ből, mert 10-7-tel végeztek úgy, hogy a legjobb játékosukat a RS hajrájában nélkülözniük kellett, és még így is megszorították az AFC egyik esélyesét. Az elődöntők sorrendje nálam abból a szempontból is sorrend, hogy a legkevésbé izgalmasnak tűnő meccstől halad a legizgalmasabbnak tűnő felé. A Chiefs jóval esélyesebbnek tűnik a Jaguarsnél, a Philly relatíve simán verheti a Giantset, ellenben a két vasárnapi meccsen bármi lehet. Ennek következtében a 3. és a 4. meccsen nem történhet meglepetés, az első kettőn viszont az lesz, ha a vendégek nyernének.

Zoard
Zoard
2023-01-18 10:19

“Akkor még úgy nézett ki a liga felosztása egyébként, hogy hat divízió volt 5-5 csapattal és konferenciánként hat gárda jutott playoffba.”

Nemtom hány alapszakasz meccs volt akkor, de eszerint 4*2=8 csoportmeccse volt egy-egy csapatnak. Akkor kevesebb más divízióbeli vagy konferenciabeli csapattal találkoztak.

Zotya
Zotya
2023-01-18 09:51

bocsánat, nem akarok nyelvtan nácizni, de a cím eleje helyesen: “Ilyen sem volt még” :)

katonadani
Reply to  Zotya
2023-01-18 10:31

true, javítva

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
2023-01-19 07:07

OFF
Szép ez a statisztika
“Ilyenre pedig még nem volt példa” “Utoljára ilyen egyébként 1997-ben”, “Ezt megelőzően 1992-ben”
Oké, hogy a 2002-es átalakítás óta nem volt ilyen, de előtte volt. Lekközelebb milyen időhatározók lesznek, hogy érdekesebbnek tűnjön valami? Sose passzoltak 6 TD-t egy meccsen, TB válása óta?
ON

Tizenkettes
Tizenkettes
Reply to  Hurrá Torpedó
2023-01-19 16:45

“Ma délután Whithyben véletlenül fölakasztottak tizenkét embert, mialatt a bíróság az ítéleteket készítette elő. Ez volt az egyik legsúlyosabb igazságszolgáltatási malőr Angliában kedd óta.”
/MPFC/

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x