Connect with us

Érdekességek

Jared Goff remek formája dilemma elé állíthatja a Lions menedzsmentjét

Amikor Jared Goff a Matt Stafford-csere részeként Detroitba került, a legtöbben arra számítottak, hogy a QB csak átmeneti megoldás lesz. Ugyan a csapat menedzsmentje próbálta bizonygatni, hogy ők hosszú távon terveznek a korábbi 1/1-essel, Goff regnálásának első másfél évében többször is felmerült, hogy padra kerül. A 2022-es idény második felében viszont olyan jól játszott a veterán irányító, hogy ezzel dilemma elé állíthatja a menedzsmentet.

A 10. forduló óta Goff 15-0-s TD/INT arányt és 108,4-es passer ratinget tud felmutatni – mindkettő a legjobb a ligában a vizsgált időszak alatt (mindezt úgy, hogy 13 passzát még el is ejtették). Elképesztően jól illik a támadókoordinátor Ben Johnson rendszerébe és mindent kihoz belőle, amit csak lehetséges, és ha csak egy kicsit jobb lett volna a védelem a szezon elején, akkor ez a Lions simán bejutott volna a rájátszásba. Ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy nála kevesebb extra dobása csak Daniel Jonesnak volt a 10. forduló óta és az offense rendre szenvedett, amikor nem működött a futójáték vagy nem volt tökéletes a gameplan.

Goff szerződése még két évig érvényes és évi 25 millió dollárt keresne 30 millió dolláros cap hitekkel, miközben a kivágásával 20 millió dollárt lehetne spórolni. A Lionsnek ráadásul idén két első körös pickje is van, az egyik jó eséllyel a top 5 környékén, így minden adott arra, hogy egy új franchise irányítót szerezzen magának a csapat. Ugyanakkor ezeket a pickeket arra is fel lehet használni, hogy Goff köré próbáljanak egy top csapatot építeni, hátha sikerül az, ami a Ramsnek nem sikerült. Illetve köztes megoldásként meg lehet próbálni a 49ers által választott utat, mely szerint érkezik egy első körös irányító, de 2023-ban még Goff lesz a kezdő irányító.

Lesz min gondolkodnia a csapat menedzsmenjének.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!