Connect with us

Hír

Minden idők öt legjobb NFL futója

Az amerikai fociban a futóknak fontos szerepe van

A futók az amerikai fociban a támadó alakzat fontos részét képezik. Az ő szerepük az, hogy a labdát megkapva az irányítótól nagy sebességgel meglóduljanak. Ahhoz, hogy sikeresek legyenek, nagyon gyorsnak kell lenniük, de tisztában kell lenniük azzal, hogy éppen mi zajlik körülöttük a pályán és hol vannak lehetőségek. De blokkolniuk is jól kell tudni, meg hát kell egyfajta keménység is. Hiszen őrült módjára beleszáguldani egy embertömegbe azért nem mindenki számára vonzó lehetőség. A következőkben megnézzük az amerikai fociliga, az NFL öt legjobb futóját!

Jim Brown

James Nathaniel Brown 1957 és 1965 között játszott a Cleveland Browns csapatában futóként és a mai napig az egyik legjobbnak tartják. 12312 futott yardot hozott össze, volt 106 futott touchdownja és még 20 elkapott touchdownt is összehozott. Karrierje során elég sok elismert bezsebelt, például ő volt 1957-ben az év újonca, de a Bert Bell díjat is ő kapta meg  1963-ban. Visszavonulása után sokáig kommentátorként és színészként dolgozott.

Emmett Smith

Emmett Smith 15 szezont húzott le az NFL-ben futóként. Karrierje nagy részét a Dallas Cowboys csapatában töltötte, ahol a liga legjobb futójává nőtte ki magát. Pályafutása zömében a liga legjobb futója volt, aki összehozott 18355 futott yardot, 164 futott touchdownt és még volt 11 elkapott touchdownja is. 1993 őt választották meg az NFL MVP játékosának és ugyanebben az évben ő kapta a legendás Bert Bell díjat.

Barry Sanders

Barry Sanders 1989 és 1998 között játszott a Detroit Lions csapatában futóként és főleg a sebességéről és mozgékonyságáról vált ismertté. Négy szezonban is ő volt a liga legjobb futója és többször vezette a legtöbb futott touchdownt összehozó játékosok listáját. Sanders karrierje során 15269 yardot futott össze, volt 99 futott touchdownja és 10 alkalommal volt elkapott touchdownja. 1997-ben ő volt az NFL MVP-je és kétszer kapott Bert Bell díjat, egyszer 1991-ben, egyszer pedig 1997-ben.

Walter Payton

Walter Payton az egyik legismertebb és leginkább tisztelt NFL játékos. Izgalmas volt minden megmozdulását nézni, amelyeket a Chicago Bearsben eltöltött 13 szezonja során hajtott végre. Olyan volt látni ahogy átszáguld a védővonalon és berohan a labdával a célterületre, mint amikor egy rulettgolyó a Wazamba online kaszinójában az általunk megtett szám mezőjébe hullik. Mindkettő esetben nagyon izgatottak leszünk. Pályafutása során Payton 16726 futott yardot, 110 futott touchdownt és 15 elkapott touchdownt hozott össze. 1977-ben ő volt az NFL MVP-je és 1985-ben Bell Bert díjat is kapott. Legendás futóként emlékezhetünk rá.

Adrian Peterson

Egyes szakértők szerint a hányattatott karriert befutó Adrian Peterson az NFL történetének egyik legjobb futója. 2007-ban kezdte NFL pályáját a Minnesota Vikings csapatában és ezen karrier során 14918 futott yardja volt, szerzett 120 futott yardot és 6 elkapott touchdownja is volt. 2012-ben az NFL legjobb játékosának választották, 2008-ban és 2012-ben pedig Bell Bert díjat kapott.

 

Konkluzió

A futók a képességeiknek köszönhetően minden sikeres NFL csapat alappillérét jelentik. Jó futó nélkül nincs sikeres NFL gárda. A fentebb megemlített játékosok mellett még sok tucat futó tette le névjegyét az elmúlt évtizedekben, de ők tökéletesen megmutatják azt, hogy miért is ismerik el annyira a futókat szerte a ligában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!