Connect with us

Hír

A Saints engedélyt adott a Broncosnak Sean Payton meginterjúvolására

Az előző héten arról szóltak a riportok, hogy a Broncos “ultraagresszíven” fogja keresni az új főedzőjét. Ennek a csapat menedzsmentje szemmel láthatóan eleget is próbál tenni, ugyanis már engedélyt kértek a Saintstől, hogy interjúja hívhassák Sean Paytont, ezt ráadásul meg is kapták – írja Adams Schefter. Jordan Schultz pedig arról számolt be, hogy Payton már beszélt is telefonon a tulajdonosi körrel és kölcsönös az érdeklődés.

A PFT viszont úgy tudja, hogy a Saints egyelőre azt nem engedélyezte, hogy szerződésről is tárgyaljanak a felek. A szerződés alatt lévő főedzők esetében (és Payton ugyebár ilyen) alapvetően úgy működnek a dolgok, hogy előbb a csapatoknak kellene megegyezniük egy kompenzációban, és utána lehetne tárgyalni az edzőnek az új csapatával egy új szerződésről és egyebekről – ettől persze az “eladó” csapat eltérhet és engedélyezhet bizonyos dolgokat. Egyelőre tehát csak egy beszélgetést engedélyeztek, ráadásul az NFL arról informálta a feleket, hogy a szabályok értelmében személyes interjúra majd csak január 17 után kerülhet sor.

Az elmondottak alapján a Broncos leendő főedzője teljes szabadságot fog kapni a csapat irányításával kapcsolatban és csak a tulajdonosi körnek tartozik majd felelősséggel. Ez szimpatikus lehet a Payton kaliberű jelöltek számára, ugyanis így nem kell majd a GM George Patonnal egyezkedni, sőt az sem kizárt, hogy az új főedző kineveztethet magának egy saját general managert.

Ugyanakkor a Saints korábbi sikerkovácsának megszerzése nem lesz olcsó (a busás fizetésén felül sem), a csapat ugyanis állítólag minimum egy első kört szeretne a tavaly visszavonuló szakemberért, de Ian Rapoport információi szerint a Broncos ezt tudja, és ennek tudatában akar tovább haladni. A Broncosnak a Russell Wilson csere ellenére van idén első körös pickje, méghozzá a Dolphinstól (ami eredetileg a 49ersé volt) a Bradley Chubb trade keretein belül.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!