Connect with us

Draft

Offseason indító mock

Lassan végleg elér minket az offseason, aminek közeledtét most egy mock drafttal fogjuk még jobban érzékeltetni.

Véget ért már az egyetemi szezon és az NFL-ben is mindössze 4 csapatot foglalkoztat még a jelenlegi idény. Ideje tehát belekanyarodni a mock draftok időszakába. Az offseason ezen pontján még elsősorban a trade nélküli mockok szoktak dominálni, amit én is tiszteletben tartok, de az utolsó fordulóban kialakult káosz miatt az 1/1 elcserélésén egyszerűen nem lehetett nem elgondolkozni. Így tehát itt van nektek az egy cserét tartalmazó mock!

TRADE 1/1 Indianapolis Colts (from Bears)
CJ Stroud
QB, Ohio State

Bears adja: 1/1
Colts adja: 1/4 + 2023/2 + 2024/1

Luck óta keresi a megoldást a Colts, az idei offseasonban pedig nem tehetik meg mégegyszer, hogy egy lecsúszóban lévő veteránnal oldják meg a posztot. Bár Bryce Young jelenleg a konszenzus 1/1 játékos, azon túl, hogy alacsony, a 200 font alatti testsúlya talán még többeknél fog kérdőjeleket állítani a neve mellé. (1997 óta csupán 2 irányítót draftoltak 6’0″-s magasság és 200 fontos testsúly alatt – egyiket sem vitték a 4. körnél korábban). Stroud megfelel az irányító kritériumoknak felépítésben és a modern kori elvárásokban is. Az utolsó egyetemi meccsén a legnagyobb ellenfél ellen karrierje legjobb meccsét hozta le, mellyel megválaszolt pár égető kérdést a mozgékonyságával és az off platform megoldásaival. Fiatal, pontos, remek adottságok. Ilyenre szeretnek a csapatok felépíteni egy projektet. Különösen Chris Ballard, akinek megvannak az egyes posztokhoz tartozó fizikai minimum elvárásai, amiket szerintem nem fog sutba dobni, emiatt nem Young lesz a boardjuk tetején.

1/2 Houston Texans
Will Levis
QB, Kentucky

Bizalomkeltő Junior éve után nem lépett sokat előre Seniorként, de elvesztette a támadókoordinátorát, legjobb elkapóját és egy rettenetes fal mögött játszott 2022-ben. Mindenre persze nem mentség a körülmény, de az NFL scoutok imádják majd az ágyú karját, prototípus erős felépítését és azt, hogy minden passzt meg tud dobni. Persze jobb lett volna ha ezt többször teszi meg. A drafton a potenciált nézik a csapatok, az pedig a kora ellenére is magas lehet nála. Nick Caserio New England-i tartózkodása alatt a csapat csak jó felépítésű, magas és erős karú irányítókat draftolt. A liga legkisebb irányítóját ő sem gondolom, hogy be merné tenni a Texans rettenetes fala mögé (ahonnan ráadásul Tunsil könnyen lehet, hogy távozni fog).

1/3 Arizona Cardinals
Will Anderson
ED, Alabama

A class vélhetően legjobb játékosa. Nem felelt meg a 2022-es szezon előtti elvárásoknak, de azok igazából olyan magasan voltak, hogy annak nem is lehetett megfelelni. Mindentől függetlenül három éven át volt az ország egyik legjobb védőjátékosa, aki már true freshmanként is kezdő volt az első perctől kezdve az Alabamán. Hajlékony, gyors, remek bevágásai vannak, ismeri a pass rush move-okat és még ereje is van. Az ilyen védőkkel nem szoktak befürödni az NFL-ben sem, a Cardinals védelmének pedig mint egy falat kenyérre olyan nagy szüksége van egy domináns védőre a falban (főleg Watt visszavonulása után).

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!