Connect with us

Hír

A Kansas City Chiefs nyerte az 57. Super Bowlt!

Egy egészen kiváló, fordulatos, látványos mérkőzésen a Kansas City Chiefs nyerte az 57. Super Bowlt és hódította el a Lombardi trófeát!

A mérkőzést az Eagles kezdte és gyorsan végig is ment a pályán (Jalen Hurts futott be), azonban ezt a Chiefs is megtette és Travis Kelce elkapásával kiegyenlített. A Sasok puntra kényszerültek, így a Chiefs átvehette volna az irányítást, azonban Andy Reid nem vállalt be egy negyedik és három szituációt, a mezőnygólt pedig Harrison Butker a kapufára vágta. Ezt a hibát kihasználta az Eagles, AJ Brown 42 yardos elkapott TD-t szerzett. Mahomesékat puntra kényszerítette a philadelphiai csapat, így megnyílt a lehetőség egy nagyobb előny kidolgozására. Azonban Hurts kiejtette a labdát a kezéből, amit a linebacker Nick Bolton hordott vissza touchdownra és kiegyenlített. A Sasok aztán ismét végigmentek a pályán, egy negyedik és ötöt is megoldva a félpályán, az irányító futásával pedig 21-14-re módosították az állást. A Chiefs ismét nem tudott beindulni, ráadásul Mahomes bokája egy szerelés során meg is sérült. Az Eaglesnek maradt még másfél perce visszatámadni és mezőnygól-távolságig el is jutottak, Jake Elliott nem hibázott, így a nagyszünetre 24-14-es eredménnyel mehettek a felek.

Az első 30 percben Mahomes mindössze 68 yardig jutott, a Chiefsnek csak 6 first downja volt, egyetlen harmadik kísérletet sem oldottak meg és mindössze 8 percet voltak fenn a pályán a Chiefs támadói. Hurts ezzel szemben 183 yardot passzolt és 63 yardot futott 1+2 touchdownnal, bőven vezetve a csapatát a földön is. Elkapói közül AJ Brown 75, DeVonta Smith 55 yardot szerzett, az Eagles pedig 10 harmadik kísérletéből hatot megoldott, plusz két negyediket is. Az Eagles alapvetően ellenfele fölé nőtt az első félidőben, de Hurts fumble-je miatt még szoros volt az eredmény.

A második félidőt a Chiefs kezdte és végig is ment a pályán, Pacheco futásával felzárkózott három pontra. Erre válaszul egy Eagles is sokáig eljutott, de csak mezőnygólig jutott, így labdabirtokláson belüli lett a különbség (27-24). A Chiefs támadósora tovább robogott és újabb TD-t tett fel a táblára Kadarius Toney révén, ezzel át is vette a vezetést. És épp itt akadt meg először a philadelphiai csapat és először kellett puntolniuk. Ráadásul Kadarius Toney egy nagy punt visszahordást is összehozott, ami után Skyy Moore szerzett hatpontost. Nyolc pont hátrányban támadhatott az Eagles, és végig is mentek a pályán, egy DeVonta Smith hosszú elkapás után ismét Hurts futott be, ráadásul a kétpontosnál is befutott, így kiegyenlítettek a Sasok. Maradt még öt perc az órán, a Chiefs így a győzelemért támadhatott, de az órára is figyelni kellett. Eljutottak a vörös zónába, majd ott harmadikra volt egy véleményes büntetés, amivel meglett a first down és lefuttatták az órát. Harrison Butker pedig 10 másodperccel a vége előtt berúgta a meccset megnyerő mezőnygólt és 38-35 arányban a Chiefs diadalmaskodott.

A második félidőben a Chiefs offense beindult, Andy Reid kiváló játékokat hívott, mind a négy támadásukból pontot szerezek, így végül 340 yarddal zártak, amiből 182 érkezett a levegőből. Travis Kelce a második félidőben kevésbé volt látványos, ellenben JuJu Smith-Schustert többször elővették és 53 yardig jutott. Isiah Pachecót lehet kiemelni még, aki 76 yardot tett fel a táblára a földön. A túloldalon Jalen Hurts kiválóan játszott, 304 passzolt yardja mellé 70-et a földön is hozzátett és szerzett négy touchdownt.

Patrick Mahomes így megtörte az MVP-átkot és az évezredben először úgy nyert Super Bowlt, hogy ugyanabban a szezonban az év legértékesebb játékosának is megválasztották. Így 27 évesen kétszeres MVP-nek és kétszer SB-győztesnek mondhatja magát. Ráadásul ő lett a Super Bowl MVP is, ez is a másodikja fiatal karrierjében.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!