Connect with us

Szabadügynök

A legrosszabb posztok az idei piacon

A piac áldozatai – gyakran használt kifejezés a futballban, amely a csapatoknak hátrány, a játékosoknak viszont előny. Mert ha adott posztokra kevés a jó játékos, akkor az a kevés jó játékos fog piac szinten jó pénzt kapni. Idén is biztos lesznek ilyenek, de Christian Kirk szerződésén is hüledeztünk, végül azonban semmit nem bánt meg belőle a Jaguars.

Wide Receiver

És ha már Kirknél tartottunk, akkor nézzük az elkapókat, mert elég szegényes lesz a felhozatal. Egy ideális világban egy 24-27 éves kor közötti játékosért lenne érdemes nagy pénzt adni, mert ott a visszaesés valószínűsége kevésbé van benne mint egy karrierje végén járó játékosnál. Na itt ilyen nem nagyon lesz, mert a legjobb játékosokat vagy leláncolták a csapatok, vagy inkább csere útján lehet már megszerezni őket, mert túl értékes lett a poszt. Sztárjátékost, aki kihagyhatatlan és minden csapatnak érte kéne menni nem találni, így a polcozás is érdekesebb lesz a megszokottnál.

Akiért megérné hosszabb távon 10+ milliót adni

Jakobi Meyers

Rekordszerződést senki nem ezen a piacon fog szerezni, így 10 milliónál húztam meg a határvonalat, és kevés olyan játékost találni, akiért nyugodt szívvel adnék hosszú távon nagy pénzt. Meyers kiharcolta a Patriotsnál, hogy ő legyen az első számú célpont, és meghálálta a bizalmat. Szerintem az ő játékának nem láttuk a csúcsát, és megérdemelne egy jobb offense-t magának. Nálam egyértelműen ő a legjobb lehetőség a piacról, ha hosszú távon akarnék elkapót szerezni.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

Akik kezdő kaliberek kisebb kockázattal

Allen Lazard, JuJu Smith-Schuster

Mind Lazard, mind JuJu abszolút kezdő szintű játékosok, ráadásul 30 alattiak, mégsem mernék nekik hosszú távú szerződést adni. Mindkettejüknél ott van a kisördög a fejünkben, hogy két top irányító passzai tartották őket életben, és nem látom bennük a WR1 potenciált egy gyengébb irányítóval, így nem mernék nekik nagy szerződést adni hosszú távra. Márpedig mindkettejüknél a dollárjelek lebegnek a szemek előtt, JuJu gyűrűvel az ujján mindenképp a pénzt tartja szem előtt, Lazard pedig végre kikerült a sok tender alól, és először kaphat nagyobb összeget.

Akik kezdő kaliberek nagyobb kockázattal

Michael Thomas, Odell Beckham Jr., Jarvis Landry, DJ Chark

Thomas utóbbi három szezonja gyakorlatilag kuka, a korábban legjobban fizetett játékos most lemondhat a dollármilliók nagy részéről, de még mindig bekockáztatnám egyes csapatokhoz. OBJ szerződését mindenki várta az ACL-sérüléséből lábadozva, de végül nem történt meg, talán sokat mondó. Landry sérülés miatt csak alig több, mint 300 snapen volt pályán, de a Falcons elleni nyitómeccset leszámítva nem alkotott maradandót, míg Charknak a prove it szerződés nem jött össze Detroitban, így sokan levették a radarról. Kérdés mennyire élnek szereptévesztésben, mert már egyáltalán nem miattuk jönnek lelkesedésbe a szurkolók, inkább csak egy jó duó mellé remek harmadik számú opciók lehetnek.

Rejtett kincsek

Noah Brown, Richie James

Brown óriási emberem, de Lamb és Gallup árnyékában nehéz kibontakozni. Leginkább a Cooper Rush periódusban tűnt ki a csapatból, és látom magam előtt, hogy Kellen Moore magával viszi a Chargershez, úgyis hiánycikk a gyors elkapó. James meg egy teljes anomália, mint ahogy lényegében a Gaints teljes 2022-es idénye is. Na ő tényleg a semmiből tűnt ki, és vált a csapat legjobb elkapójává, ami felkelthette a többi GM érdeklődését. Ha olcsóbb, de hosszabb távú elkapót keresnék, én mindenképp velük próbálkoznék.

Futottak még

Mecole Hardman, Parris Campbell

Amikor Tyreek Hill berobbant a köztudatba, mindenki akart magának egy hasonló stílusú elkapót, többek között a Chiefs is próbálkozott vele, amikor a sztárjuknak kinézett egy eltiltás. De sem Hardman, sem Campbell, sem a megannyi más hasonló stílusú elkapó nem hozta az elvártakat, viszont temetni sem feltétlen kell őket. Kiegészítő játékosoknak vagy mélyítésre még mindig ideális célpontok, de nagy elvárásaink velük se legyenek.

Edge rusher

Nehéz megítélni a szélső passzsiettetőket, mert úgy gondolom telített a piac, viszont olyan játékosból nem látok senkit, aki elit szintet képvisel, és magabiztosan igazolnám le hosszú távon 20+ milliós éves átlaggal.

Akikben nagy a potenciál

Marcus Davenport, Ogbonnia Okoronkwo, Samson Ebukam

Nálam ők a legjobb opciók, ha minden áron pass rushert keresnék, és így már értitek, miért gondolom összességében gyengének az idei FA classt. Egyik játékos sem a látványos védőstatisztikákkal hívta fel magára a figyelmet, viszont hatékonyak voltak nyomásgyakorlásban, csak ebből keveset váltottak sackekre. Olyan csapatok, ahol már van legalább egy sztár a poszton, kiváló kiegészítő opciók lehetnek, de nem rájuk építenék egy új védőfalat. Korábbi első körös révén Davenportban van a legnagyobb potenciál és snapekre vetítve jól is teljesített a Saintsben tavaly, csak nem tudott eleget a pályán lenni.

Akik rotációba jók lehetnek

Melvin Ingram, Arden Key, Justin Houston, Robert Quinn

Ingram és Houston egész jó éven van túl, amit talán már senki nem nézett ki belőlük, de nem vagyok benne biztos, hogy ezt meg tudják ismételni 2023-ban is, viszont ha ilyen játékosok lennének a 3. számú egde rushereim, akkor elégedett lennék. Hasonló a helyzet Quinnel is, csak neki 2021-ben volt nagy szezonja, az Eaglesbe cserélés sem sült el jól számára, de backupnak egészségesen még mindig hasznos lehet. Arden Key idei évének kimondottan örülök, pályán kívüli dolgok és gyengébb workoutok miatt az első körbe várt játékos csak a harmadik körben kelt el, és sokáig igazolta is az élet ennek miértjét. Az utolsó utáni lehetőséget végül megragadta, és mélyítésnek egy olcsó megoldás lehet.

Akiket kerülnék

Yannick Ngakoue, Jadeveon Clowney, Dante Fowler Jr., Charles Omenihu

Engem többet nem vernek át Ngakouéval! Imádtam, csodálója voltam, de amióta eligazolt a Jaguarstól, azóta mélyrepülésben van, ami a fizetésén nem látszik. Clowney-ból szintén kiszerettem, de az 1/1-es mivoltja miatt még mindig komoly szerződésre számíthat, csak a pályán nem tudom ebből mennyit látunk viszont. Fowler a dallasi keltetőben élesztette újjá magát immár sokadik alkalommal, de őt sem annyira erőltetném már, csak ha hajlandó 2-3 millióért aláírni – egy ilyen szezon után aligha fog. És akkor itt van Omenihu, aki a legfejvakarósabb mind közül, mert ő még a Texansban is egy korrekt játékos volt, a 49ersben pedig kivirágzott, de nem tudom ez mennyire a sémának és a mélységnek köszönhető és mennyire a tehetségének. Tőle picit fázok, de simán rám cáfolhat.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!