Connect with us

Hír

Eseménydúsan, különlegesen tért vissza az XFL

A hétvégén visszatért a Dwayne “The Rock” Johnson által újjáélesztett XFL 3.0, ráadásul elég eseménydúsan.

A legkülönlegesebb dolog az volt, ahogy a St. Louis Battlehawks fordítani tudott a San Antonio Brahmas ellen, hiszen másfél perccel a vége előtt még 12 ponttal égtek. Megcsináltak egy touchdownt, majd a három pontos kísérletet (!), aztán megcsinálták az onside kick helyett bevezetett negyedik és 15 játékot is (amit az NFL-ben leszavaztak a tulajok), ismét végigmentek a pályán és három ponttal diadalmaskodtak.

A másik vasárnapi meccs arról marad emlékezetes, hogy a korábbi Cowboys-irányító Ben DiNucci egy ilyen mahomesos TD-passzt osztott ki a korábbi Browns-elkapó Josh Gordonnak, aki egyébként 74 yardot szerzett.

És azért ez a szaltó is elég szépre sikerült.

A szurkolók a fővárosban voltak a legszórakoztatóbbak, hiszen előbb összeraktak egy hosszú söröspohár-kígyót, majd miután a biztonságiak ezt szétverték, a nézők bedobáltak citromokat a pályára. A csapatuk egy pick6-szel hálálta meg a buzdítást egyből ezután.

Ezen kívül jó volt nézni a bírói visszanézések során a nyílt kommunikációt a játékvezetői stáb körében, így sokkal érthetőbb és átláthatóbb, milyen ítéletet miért hoztak meg. Az edzők utasításait, játékhívásait is lehet hallani a közvetítésben, ez is színesíti a mérkőzéseket.

Eredmények:

  • Vegas Vipers @ Arlington Renegades 20-22
  • Orlando Guardians @ Houston Roughnecks 12-33
  • St. Louis Battlehawks @ San Antonio Brahmas 18-15
  • Seattle Sea Dragons @ DC Defenders 18-22

A legtöbb nézőt egyébként San Antonióba sikerült kicsábítani, kétszer annyian voltak mint bárhol máshol. Itt rendezik majd a liga idei döntőjét is.

Végére egy vicces sztori: a korábbi első körös Broncos-QB Paxton Lynchet az NFL és a USFL után az XFL-ben is leültették a padra (a CFL-ben pedig leigazolták, de sosem lépett pályára).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!