Connect with us

Szabadügynök

FA-kitekintő – AFC North

Következő állomásunk a mindig kiélezett Észak, ahol bár kicsi a csapatok mozgástere, de nem lehetetlen, hogy aktívak legyenek a piacon.

Cincinnati Bengals

Cap helyzet és rugalmasság

A Bengals körülbelül 40 millió dollárral vág neki az offseasonnek, ami az öt legtöbb között van a ligában. Egy konferenciadöntőt játszó csapatnál ez igazán kimagasló szám, mert azt jelenti, hogy már egy eleve erős gárdát tudnak az egyik legjobban megerősíteni. Igen ám, de ha jobban körbejárja a dolgokat az ember, akkor nem is olyan sok ez a pénz.

Először is Joe Burrow új szerződése ott lóg a levegőben, sőt a többi irányítószerződés miatt jobban teszi a csapat, ha minél előbb sort kerít erre. Egyszerűen nem garasoskodhat a Bengals, de a történelmüket tekintve nem is fognak. A fizetési plafon rugalmassága miatt nyilván megtehetik, hogy úgy osztják el ezt a pénz, hogy a jövő évben ez még nem fog annyira fájni, de valamekkora teret kell hagyni neki mindenképpen. Burrow szerződése egyébként valahol 55 millió dollár körül fog kezdődni évente és abban a pillanatban lehet, hogy a legnagyobb szerződés lesz az NFL-ben.

Ez azonban csak a kezdet. Ugyanis Burrow mellett további két fontos játékos kontraktusa is a végéhez közeledik. Ez pedig a két elkapó Tee Higgins és Ja’Marr Chase. Utóbbi szerződésének lejárta ugyan még messzebb van és a ötödik éves opció is játszik, de nem árt a jövőre gondolni, mert Chase-t egész biztosan örökre ide akarják láncolni.

Higgins ügye azonban már érdekesebb. A fiatal elkapónak már csak idén van szerződése és felröppentek olyan hírek is, hogy addig próbál túladni rajta a csapat, amíg van lehetősége elcserélni. Ez ugyan kecsegtető opció, de kérdés, megéri-e elengedni a kiváló WR-t. Ugyanis ha sikerülne őt is ideláncolni, akkor garantált lenne a támadósor magja, ami hosszú évekre dominálhatja a ligát. Természetesen egy gigaajánlatnak nehéz lenne ellenállni (1. kör meg pár hátsó), de nem hiszem, hogy kapnak ilyesmit bárkitől. A másik opció pedig még ennél is egyszerűbb. Egyszerűen nem fizetik meg Higginst, hanem idén még olcsón használják, majd engedik elsétálni.

A hosszabbítások mellett természetesen vannak olyanok, akiken spórolni is lehet. Én első ránézésre három olyan nevet látok, akiket jó eséllyel kitehet a csapat. A Bengals híres arról, hogy nem feltétlenül költ sokat a piacon és ha meg is teszi, akkor olyan dealeket köt, amikből hamar kiugorhat nagyobb mennyiségű halott pénz nélkül. Így fordulhat elő, hogy alig görget maga előtt sok dead money-t a gárda és ezt várhatóan idén is tartani szeretnék.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!