Connect with us

Hír

Goodell: Sosem volt jobb a bíráskodás

A bírókat mióta világ a világ szidják a szurkolók gyakorlatilag minden sportban, a technika fejlődésével és a szuperlassításos visszajátszások megjelenésével meg aztán főleg nagyító alá kerül minden egyes megkérdőjelezhető döntésük. Ettől még persze tagadhatatlan, hogy az NFL-ben a bíráskodás nincs azon a szinten, ahol ideális esetben lennie kellene. Most Roger Goodellt kérdezték erről a helyzetről a Super Bowlt megelőző sajtótájékoztatóján.

“Ha a bíráskodásra nézünk, szerintem sosem volt jobb a ligában. Több mind 42 ezer play van egy idényben és mindegyik során több szabálytalanság is történhet. Ez sok százezres, ha nem milliós nagyságrend potenciális szabálytalanságokból. A játékvezetőink rendkívül jó munkát végeznek. Vannak hibák? Igen. Nem tökéletesek, és sosem lesznek azok.”

– mondta a kommisszár (via PFT), majd hozzátette, hogy hallja a kritikákat, de szeretné a tényeket nézni, amikor a bíráskodás minőségéről van szó.

Aaron Rodgers egyébként nemrég felvetette, hogy szerinte azért is romlott a minőség a játékvezetők körében, mert a legjobbak elmentek tévés szakértőnek, ugyanis ott több pénzt kapnak (és kevesebbet is kritizálják őket). Goodell szerint inkább a karrierjük végén lévő játékvezetőknél volt ez tapasztalható, vagy olyanoknál, akik már nem a pályán, hanem irodában dolgoztak az NFL számára.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!