Connect with us

Hír

Jövő évtől a hétfői, később a csütörtöki meccsek menetrendje is flexibilis lehet

Az NFL-ben az év második felében régóta bevett szokás, hogy vasárnapon belül mozgathatják a meccseket, konkrétabban bárki átkerülhet az éjszakai sávba. Ez persze túl nagy logisztikával nem jár, jellemzően másfél vagy kéthetes figyelmeztetéssel egy kis átszervezéssel könnyen megoldható minden. 2023-tól azonban már a hétfő esti mérkőzések is flexibilissé válnak, Roger Goodell szerint pedig a jövőben ez elképzelhető a csütörtöki meccsekkel kapcsolatban is – mondta el a kommisszár a Super Bowl előtti sajtótájékoztatóján.

Tavaly egyébként az Amazon vette meg a csütörtöki meccsek sugárzási jogát, de néhány kivételtől eltekintve nem volt nagy szerencséjük a menetrenddel, így nem lenne meglepő, ha reklamálnának az NFL-nél, hogy a rengeteg pénzükért kicsit többet szeretnének kapni. Plusz az NFL-nek is érdeke a jobb meccseket betenni főműsoridőbe, a rosszabbakat pedig eldugni a vasárnap magyar idő szerint 19 órás sávba 7-8 másik találkozó mellé.

A probléma a csütörtöki (és hétfői) meccsek mozgatásával többek közt az, hogy a szurkolóknak is másfél hét alatt kellene átszervezniük a programjukat és mondjuk egy szabad vasárnapi délután helyett egy munkanap estéjén kimenni a stadionba. És ez csak az egyik dolog, a játékosok, edzők, a csapat mindenféle logisztikai illetékesei, vagy épp a közvetítőstáboknak is jóval nagyobb átszervezést igényel napokon túli mozgatása a mérkőzéseknek, mintha csak vasárnapon belül kerülnének másik idősávba.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!