Connect with us

Hír

Kevesebb sérülés, de több agyrázkódás volt az idei szezonban

Az NFL tegnap közzétette a sérülésekről és agyrázkódásokról szóló kimutatásait az idei szezonra vonatkozólag. Ebből kiderült, hogy idén 149 agyrázkódást szenvedtek el a játékosok 271 mérkőzésen, ami 18 százalékos növekedést jelent a tavalyi szezonhoz képest és 14 százalékosat az előző három év átlagához képest.

Az NFL főorvosa, Dr. Allen Sills megjegyezte ezzel kapcsolatban, hogy ez a szigorúbb szabályozásnak is a következménye, amiket Tua Tagovailoa egymás utáni agyrázkódásai után vezettek be. Ezek miatt is idén meccsenként 1,6 agyrázkódás-vizsgálatot végeztek el az orvosok a pálya mellett.

A liga azonban sikereket is ért el, ugyanis az előszezon edzései során jelentősen kevesebb agyrázkódást szenvedtek el a játékosok, amik nagyban köszönhetők a fura kinézetű, ámbár hatásos Guardian Capeknek, a viselőik ugyanis 52%-kal kevesebb agyrázkódást szenvedtek el, mint tavaly ugyanebben a periódusban.

Az agyrázkódások ugyan nőttek, de a sérülések csökkentek: az előszezon és az alapszakasz során 5,6 százalékkal kevesebb sérülés volt, mint egy éve. Azonban a puntok és kickoffok különösen veszélyesek voltak, ugyanis minden ötödik agyrázkódás ilyen helyzetben született és minden ötödik térdszalag-szakadás is a speciális egységhez köthető. Vélhetően a liga nagy figyelmet fordít majd idén erre és könnyen elképzelhető, hogy a közeljövőben változásokat eszközölnek a special team játékok biztonságosabbá tétele érdekében.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x