Connect with us

Hír

Műtéttől függően akár egész éves kihagyás is várhat Brock Purdyre

Brock Purdy az Eagles elleni konferenciadöntőben szenvedett komoly könyöksérülést, amit február 22-én fognak majd megműteni. A 49ers irányítója több szakvéleményt is kikért, ugyanis nem egy egyszerű műtétről van szó és több opció is felmerült a beavatkozással kapcsolatban.

Ha minden jól megy, akkor hat hónapos felépülési idő vár rá és az edzőtábor kezdete környékén újra bevethető lesz. Azonban ha komolyabb beavatkozásra van szükség, akkor az egész 2023-as szezont ki kell majd hagynia. Több orvos is elmondta a sérülést látva, hogy elképzelhető, hogy a baseballban hírhedt Tommy John műtétre van szükség, ami minimum 12, de akár 18 hónapos felépülési idővel is járhat.

Ők ugyebár nem látták Purdy leleteit, tehát valamilyen szinten találgatnak, de sokat mondó, hogy Purdy is kikért több véleményt, sőt most azt is elmondta (via KNBR), hogy a műtétet végző orvos a beavatkozás közben változtathat az eredeti terven, attól függően hogyan ítéli meg a helyzetet. Dr. Keith Meister végzi majd a beavatkozást, aki sok baseball-játékos könyökét is műtötte már és állítólag a legjobb specialista a témában. A terv az, hogy az “egyszerűbb” műtétet hajtják végre, de ha az orvos úgy látja, hogy szükséges a “komolyabb” beavatkozás, akkor műtét közben fog erről dönteni.

Ha így alakul, akkor Purdyt minden bizonnyal nem látjuk 2023-ban a pályán.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!