Connect with us

Hír

Sean Payton: A célom az, hogy egy második csapattal is Super Bowlt nyerjek

Eddig soha egyetlen edző sem volt képes arra, hogy két különböző csapattal is Super Bowlt nyerjen. És mindössze heten vannak olyanok, akik két különböző csapattal eljutottak a nagydöntőig: Dick Vermeil, Bill Parcells, Don Shula, Andy Reid, Mike Holmgren, Dan Reeves és John Fox, bár utóbbi kettő egyszer sem tudott gyűrűt nyerni.

Sean Payton most arra készül a háromszoros SB-győztes Denver Broncos élén, hogy ő legyen az első olyan főedző, aki két különböző csapattal is Super Bowlt nyer – erre egyébként a jelenlegi HC-k közül Mike McCarthynak és Doug Pedersonnak is van esélye jelenlegi csapatánál. Payton ugyebár 2009-ben vezette győzelemre a Saints gárdáját.

“Egyetlen edző sem nyert Super Bowlt két két különböző csapattal. Itt állunk 2023-ban, és sosem történt meg. Szeretem az ilyen dolgokat. Őszintén, sosem úgy képzeltem el, hogy egy csapatnál töltöm a teljes karrierem. Persze azt sem láttam magamban, hogy Bill Parcellshez hasonlóan három-négy helyre ugrándozok, még ha ő nagy hatással is volt rám. Ezt sosem láttam magam előtt, de azt igen, hogy egy másik csapatnál is dolgozzak.”

– mondta a 9Newsnak Payton, aki 15 éven át edzette a Saintst, ahol egyszer nyert Super Bowlt és még kétszer kapott ki a konferenciadöntőben, a rájátszásba pedig kilencszer jutott el.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!