Connect with us

Minden ami NFL

A Derek Carr és Geno Smith üzletek nyertesei és vesztesei

Tegnap felpörögtek az események, ugyanis két top 16-os irányító is elkelt: a Saints 4 évre 150 millió dollárért igazolta le Derek Carrt, míg a Seahawks 3 évre 105 millió dollárért hosszabbított Geno Smith-szel. A két irányító tehát örülhet, de itt nem ért véget a nyertesek sora, ráadásul sokan kifejezetten szomorúak lehetnek a megkötött üzleteket látva.

UPDATE: Smith valójában három évre mindössze $75 milliót kap, amiből $40 millió garantált. 

Nyertes: Derek Carr

A tegnapi nap és úgy általában az egész szabadügynökpiac egyik legnagyobb nyertese lett Derek Carr. Várható volt, hogy lesznek kérői, de mivel csak két-három csapat jöhetett szóba, így azért messze nem volt triviális, hogy megtalálja a számításait (a Panthers csak félgőzzel érdeklődött, a Saintsnek nincs pénze, a Jets pedig Aaron Rodgersre várt). Ehhez képest kapott egy 4 éves, 150 millió dolláros szerződést a liga legrosszabb anyagi helyzetben lévő csapatától, amiből ráadásul 70 millió dollár teljesen garantált – összehasonlításképp a Raiderstől tavaly egy olyan évi 40 milliós kontraktust kapott, amiből 25 millió dollár volt garantált. Emellett még egy no trade kitétel is van a szerződésében, így attól sem kell tartania, hogy amikor a Saintset teljesen maga alá gyűri az ópiumos win now mód, akkor elcserélik valami kevésbé szimpatikus helyre.

Az anyagi biztonság mellett ráadásul szakmai szempontokból is jó ötlet volt New Orleans. Egyrészt a játékosok értékelése alapján – a kaját kivéve – nagyon jó dolog a Saintsben játszani, másrészt bekerült egy olyan csoportba, ahol a riválisoknál reális esély van arra, hogy Kyle Trask, Desmond Ridder és feltehetően egy első körös újonc fog kezdeni 2023-ban (nagy változás ez Patrick Mahomes és Justin Herbert után). A konferencia sem túl erős, miközben a Saints kerete még mindig jó, így ha a Super Bowl nem is feltétlenül reális, de csoportgyőzelemért küzdhet és akár még a rájátszásban is összejöhet egy-két győzelem.

Vesztes: Daniel Jones

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

5 Comments

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!