Connect with us

Szabadügynök

FA-kitekintő – NFC East

Hivatalosan a liga legerősebb csoportja volt tavaly az NFC East, de mind a négy gárda érdekes kérdésekkel szembesül a holtszezonban. Egyben tudja tartani a csapatát az Eagles? Mi kell a Cowboysnak a szintlépéshez? Hogyan folytatódik a Giants építkezése? Mihez kezd a Commanders?

Philadelphia Eagles

Howie Roseman felépített egy contender csapatot egy újonc szerződésű irányítóval, amely el is jutott a Super Bowlig. Ez egyszer már sikerült neki, akkor viszont nem sikerült fenntartania ezt a teljesítményt és elindult a lejtőn a gárda. Most is nagy kihívás előtt áll az Eagles general managere, ugyanis egyrészt Jalen Hurtsnek új szerződést kell adni, másrészt rengeteg a lejáró szerződésű szabadügynök és nagyon kicsi a pénzügyi mozgástér.

Cap helyzet és rugalmasság

Az Eagles effektív épp a fizetési plafon határát súrolja, ráadásul az előző évekkel ellentétben most nincs is nagy mozgástere a gárdának. Kivágni vagy elcserélni gyakorlatilag senkit sem lehet 1-2 millió feletti spórolással (egyedül az elkapó Quez Watkinst $2,7 millióért), és átalakítani sem lehet túl sok játékos szerződését. Erre igazából mindössze két jelölt van, és mindkettejük kontraktusához hozzá is fognak nyúlni:

  • Darius Slay (CB) átalakítás: $12,2 millió
  • Lane Johnson (RT) átalakítás: $10,6 millió

Ha Watkinst elcserélik/kivágják, akkor nagyjából 25 milliónyi kerettel számolhat a csapat a piacra. Ami egyáltalán nem sok, tekintve mennyi lejáró szerződésű játékosa van a gárdának.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

5 Comments

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!