Connect with us

Hír

A Raiders franchise taget tesz Josh Jacobsra, ha nem sikerül megegyezni

A Raiders nem engedi ki a sztárfutó Josh Jacobsot a piacra, írja Tom Pelissero. A felek jelenleg próbálnak megegyezni egy hosszú távú szerződésről, de ha ez nem sikerül a keddi határidőig, akkor a csapat franchise taget tesz a támadóra.

A 24 éves Jacobs 2019-ben 1/24-es volt, és bár karrierje első három évében 3087 yardot és 28 TD-t szerzett 43 meccsen, de Josh McDanielsék tavaly mégsem hívták le az ötödik éves opcióját. Ezt a futó 1653 yarddal és 2053 scrimmage yarddal  – mindkettő a legtöbb volt a ligában –, valamint 12 TD-vel hálálta meg, aminek köszönhetően Pro Bowler és All-Pro lett.

A piaci ára minimum 12-14 millió dollár körül mozoghat, miközben a franchise tag csak 10 milliót fizetne neki, így nem meglepő, hogy a csapat élni fog a lehetőséggel.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
13enny
13enny
2023-03-04 14:17

Ezt a franchise taget mindig is undorító dolognak tartottam, amit csak Amerikában lehet megcsinálni. Nyilván nem rabszolgásítás, mert pénzt kap a játékos, de egy kierőszakolt szerződéshosszabbítás, amibe semmi beleszólása nincs. Legalább egy olyan szabályt hoznék, hogy saját draftolt játékosra első hosszabbításnál nem lehet taget rakni, de gondolj bele, lehúzol 5 évet a csapatnál amelyik draftolt, nem volt semmi sikerélményed, mert azóta is szar a csapat, végre eligazolhatnál mert lejár a szerződésed, erre rádrakják a taget, ami nem csak hogy visszaláncol a csapathoz, de még sorozatban a hatodik évedben is a piaci értéked alatti összegért játszol… (ez most általánosságban értendő, nem csak Jacobsra)

Plota
Plota
Reply to  13enny
2023-03-05 09:26

Szerintem meg teljesen rendben van ez a rendszer. Aki nagyon nem akar maradni a csapatnál, ott úgyis váltás lesz, rengeteg tag and trade esetet láttunk az utóbbi években.
Egyébként senkinek nem muszáj NFL játékosnak lenni, bárki bármi más szakmát csinálhat a versenyszférában ahol esetleg korrektebbek a körülmények, szóval aki jelentkezik a draftra vagy aláír egy szerződést az tisztában van ezzel.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x