Connect with us

Hír

Wade Phillips: Hiába vagyok top védőkoordinátor, a korom miatt nem kellek senkinek

Wade Phillips 1981-től 2019-ig töltött be a ligában védőkoordinátori és/vagy főedzői pozíciót, ami jól mutatja, mekkora szaktekintélynek számított az NFL-ben. A 2019-es idény vége óta azonban egyetlen csapat sem ajánlott neki állást, amit a már 75 éves szakember a korával kapcsolatos előítéleteknek tulajdonít.

“Utálom ezt mondani, de szerintem a korom miatt nem kapok ajánlatokat. Ha megnézzük a eredményeimet védőkoordinátorként, akkor elég nehéz lenne túlszárnyalni őket, vagyis kell hogy legyen egy másik oka a mellőzésemnek”

– mondta Phillips a New York Postnak.

A szakember karrierje alatt dolgozott az Eagles, a Broncos, a Bills, a Falcons, a Chargers, a Texans és a Rams védőkoordinátoraként, illetve volt ideiglenes és/vagy főállású főedző a Saints, a Broncos, a Bills, a Falcons, a Cowboys és a Texans élén is (82-64-es mérlege volt az alapszakaszban, illetve 1-5-ös a rájátszásban). A nevéhez köthető többek között a Broncos legendás védelme, a No Fly Zone, illetve olyan játékosokat segített a rendszerével év védője címhez, mint Reggie White, Bruce Smith, JJ Watt vagy Aaron Donald.

Utolsó állomáshelye a Rams volt, ahol 2017 és 2019 között folyamatosan top 10-es védelmet rakott össze. Szakmailag tehát tényleg indokolatlan a mellőzése, a liga csapatainak harmadánál-felénél jó eséllyel jelentős előrelépést jelentene a kinevezése.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!