Connect with us

Hír

Wade Phillips: Hiába vagyok top védőkoordinátor, a korom miatt nem kellek senkinek

Wade Phillips 1981-től 2019-ig töltött be a ligában védőkoordinátori és/vagy főedzői pozíciót, ami jól mutatja, mekkora szaktekintélynek számított az NFL-ben. A 2019-es idény vége óta azonban egyetlen csapat sem ajánlott neki állást, amit a már 75 éves szakember a korával kapcsolatos előítéleteknek tulajdonít.

“Utálom ezt mondani, de szerintem a korom miatt nem kapok ajánlatokat. Ha megnézzük a eredményeimet védőkoordinátorként, akkor elég nehéz lenne túlszárnyalni őket, vagyis kell hogy legyen egy másik oka a mellőzésemnek”

– mondta Phillips a New York Postnak.

A szakember karrierje alatt dolgozott az Eagles, a Broncos, a Bills, a Falcons, a Chargers, a Texans és a Rams védőkoordinátoraként, illetve volt ideiglenes és/vagy főállású főedző a Saints, a Broncos, a Bills, a Falcons, a Cowboys és a Texans élén is (82-64-es mérlege volt az alapszakaszban, illetve 1-5-ös a rájátszásban). A nevéhez köthető többek között a Broncos legendás védelme, a No Fly Zone, illetve olyan játékosokat segített a rendszerével év védője címhez, mint Reggie White, Bruce Smith, JJ Watt vagy Aaron Donald.

Utolsó állomáshelye a Rams volt, ahol 2017 és 2019 között folyamatosan top 10-es védelmet rakott össze. Szakmailag tehát tényleg indokolatlan a mellőzése, a liga csapatainak harmadánál-felénél jó eséllyel jelentős előrelépést jelentene a kinevezése.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
playmaker90
playmaker90
2023-03-03 20:36

Rams után nem azt mondta hogy visszavonul? akkor miért keresnék?

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  playmaker90
2023-03-04 06:49

Nem érted!
Ez a nyilatkozat az, hogy “oké, hogy korábban visszavonultam, de úgy érzem mostanra kipihentem magam, és újra belecsapnék a lecsóba védőkoordinátorként, szóval várom a telefonokat”.
Persze így is mondhatta volna, de úgy nem lenne amerikaiasan drámai.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x