Connect with us

Hír

A Seahawksnál úgy érzik, ritka alkalom előtt állnak, hogy irányítót draftolhassanak

A Seahawksnak két első körös pickje is van idén (plusz két második körös), az egyik ráadásul top5-ös. Ha tavaly valaki azt mondja, hogy ilyen jó helyen húzhatnak, akkor a legtöbben szinte biztosra vették volna, hogy irányítót akarnak választani. Geno Smith remek játéka azonban jelentősen csökkentette ennek valószínűségét, főleg hogy a felek elmondása alapján jól haladnak a tárgyalások egy hosszabb távú szerződésről.

Pete Carroll főedző úgy fogalmazott a Combine-on tartott sajtótájékoztatóján, hogy “ritka lehetőség” előtt állnak, hogy irányítót draftolhassanak, emellett a csapat egyértelműen közelről figyeli a QB prospecteket. John Schneider general manager pedig azt mondta, hogy bármi is lesz Smith-szel, az nem zárja ki egy újonc draftolását, hiszen a franchise irányítók “nem teremnek a fán” és talán ez a legnehezebb pozíció tehetséget találni.

Ez persze lehet csak ködösítés és ezzel akarják rávenni a csapatokat, hogy cseréljenek fel eléjük, hátha lecsúszik hozzájuk a két szuper védőtehetség, a pass rusher Will Anderson vagy a belső védőfalember Jalen Carter. A terveikről sokat elmond majd, hogy milyen szerződésben állapodnak meg Geno Smith-szel. Ha csak franchise taget tesznek rá vagy második szezonra könnyen kiléphetnek a szerződésből, akkor jó esély lehet egy QB-draftra. Ha komolyabb kontraktust tesznek le Smith elé, akkor jelentősen csökken a QB-draft esélye.

A Seahawks egyébként Russell Wilson óta mindössze egyetlen irányítót draftolt, azt is a hetedik körben (Alex McGough, 2018).

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!