Connect with us

Hír

A Lionsnél a meccsfelvétel a fontos, nem a pizsamás futkározás

Dan Campbell, a Lions főedzője nem túl nagy rajongója a Scouting Combine-on lévő gyakorlatoknak. Persze nem ő az egyetlen, aki a történelem folyamán kritizálta az eseményt, hogy semmi jelentősége sincs “pizsamában” ellenfelek nélkül rohangálni. Részben van ebben igazság, részben azért képesek hasznos információkkal ellátni a csapatokat akár a pályán mutatott gyakorlatok, akár a fizikai felmérők. Mindenesetre Campbellt ezek nem nagyon érdeklik (via PFT).

“Ez végülis egy látványosság. Számomra fontosabb, hogy leüljek ezekkel a srácokkal. Meglesznek az orvosi vizsgálatok, de számomra a legnagyobb része az egésznek az, hogy meginterjúztathatjuk őket. A gyakorlatok nem igazán érdekelnek. A meccsfelvételek alapján értékeljük őket, nem az alapján, amit pizsamában védők nélkül futnak.”

Campbell az interjúkat arra használja elsősorban, hogy kiderítse a játékosok szenvedélyét a foci iránt és tesztelje a versenyszellemüket.

“A meetingek szuperek, nagyon fontosak. A többi cucc tök mindegy.”

Egyébként egyre több edző marad otthon, hiszen nem érzik fontosnak megnézni élőben ezeket a gyakorlatokat, az interjúkra pedig online is be tudnak csatlakozni. Az érme másik oldala, hogy egyre több top játékos ki is hagy bizonyos gyakorlatokat, ahol úgy érzi nem teljesítene jól.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Everlast77
Everlast77
2023-03-03 12:33

Dan a maga “bunkó” módján, egyre szimpatikusabb arc :)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x