Connect with us

Hír

A Lionsnél a meccsfelvétel a fontos, nem a pizsamás futkározás

Dan Campbell, a Lions főedzője nem túl nagy rajongója a Scouting Combine-on lévő gyakorlatoknak. Persze nem ő az egyetlen, aki a történelem folyamán kritizálta az eseményt, hogy semmi jelentősége sincs “pizsamában” ellenfelek nélkül rohangálni. Részben van ebben igazság, részben azért képesek hasznos információkkal ellátni a csapatokat akár a pályán mutatott gyakorlatok, akár a fizikai felmérők. Mindenesetre Campbellt ezek nem nagyon érdeklik (via PFT).

“Ez végülis egy látványosság. Számomra fontosabb, hogy leüljek ezekkel a srácokkal. Meglesznek az orvosi vizsgálatok, de számomra a legnagyobb része az egésznek az, hogy meginterjúztathatjuk őket. A gyakorlatok nem igazán érdekelnek. A meccsfelvételek alapján értékeljük őket, nem az alapján, amit pizsamában védők nélkül futnak.”

Campbell az interjúkat arra használja elsősorban, hogy kiderítse a játékosok szenvedélyét a foci iránt és tesztelje a versenyszellemüket.

“A meetingek szuperek, nagyon fontosak. A többi cucc tök mindegy.”

Egyébként egyre több edző marad otthon, hiszen nem érzik fontosnak megnézni élőben ezeket a gyakorlatokat, az interjúkra pedig online is be tudnak csatlakozni. Az érme másik oldala, hogy egyre több top játékos ki is hagy bizonyos gyakorlatokat, ahol úgy érzi nem teljesítene jól.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!