Connect with us

Szabadügynök

FA-kitekintő – AFC East

Sikerül végre a következő lépés a Billsnek és elérhetővé válik a Super Bowl? Visszatér a Patriots az élmezőnybe? Talál végre egy irányítót a Jets? Merre indul a félholt Tuával a fedélzeten a Dolphins? A tavalyi szezon egyik legérdekesebb és legkiszámíthatatlanabb csoportjával, az AFC Easttel folytatjuk az FA-kitekintő sorozatunkat.

Buffalo Bills

A Bills tavaly úgy gondolta, hogy csak egy Von Millerre van az áhított bajnoki címtől, de az elit pass rusher egyrészt megsérült, másrészt a támadósorral, és különösen Josh Allennel is voltak problémák, így a rájátszásban már nem is teljesített igazi contenderként a csapat. Pénz nem nagyon van erősíteni, pedig kellene, ugyanis a szinten tartás sem lesz egyszerű, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy valahogy le kellene nyomni a Bengalst és a Chiefst a főcsoportban.

Cap helyzet és rugalmasság

A csapat jelenleg 19,1 millió dollárral lépi túl a fizetési plafont, vagyis már ahhoz is komoly átalakítások kellenek, hogy megfeleljen a szabályoknak és le tudja igazolni az újoncokat. A Bills szerencséjére elég sok játékosnak a szerződésével lehet trükközni és akár 60-70 millió dollárt is könnyedén fel lehetne szabadítani, de ez nem túl életképes stratégia hosszú távon és jó eséllyel nem is fog megtörténni. Cap space-re viszont szükség van és a legkönnyebben az alábbi módon lehet összehozni:

Josh Allen szerződésének átalakításával 21,5 millió dollárt lehetne felszabadítani, és mivel vele úgy is évtizedes távlatban gondolkozik a csapat, így nyugodtan meg is lehet ezt lépni. Von Milleren már el lehet gondolkozni a kora és a sérülése miatt, de ő még pont az a kategória, aki mellett érdemes elköteleződni. Rajtuk kívül még lehet komolyabb összegeket spórolni Stefon Diggs, Tre’Davious White, Dion Dawkins, Matt Milano vagy Mitch Morse szerződésének átalakításával, de már az Allen-Miller duón is elég sokat tudott spórolni a Bills ahhoz, hogy ne kelljen átmenni Saintsbe.

Ezen kívül még érdemes lehet hosszabbítani Ed Oliverrel, aki jelenleg az ötödik éves opciójával játszik és egy csapatbarát struktúrával jelentős összegeket lehetne felszabadítani. Illetve ott van a futó/visszahordó Nyheim Hines, aki bár tényleg egy nagyon hasznos speciális egység játékos, de nem ér 4,79 millió dollárt és halott pénz nélkül kivágható. Ezzel a négy lépéssel már 25,7 millió dollárnyi cap space állna rendelkezésre, ami elég széles mozgásteret biztosítana a piacon.

Legfontosabb szabadügynökök

A Bills szerencséjére mindössze három kezdő szerződése jár le, bár közülük ketten kifejezetten magas szinten képviselnek és a hiányuk érezhető lesz.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!