Connect with us

Draft

Mock Draft a Combine után

Véget ért a Combine, ami felkavarta az állóvizet (ha egyáltalán állt bármikor), egyes játékosok javítottak, mások rontottak a helyzetükön, így tehát jövünk egy új mock drafttal! Tőlem ráadásul az idei első, és mivel milliónyi forgatókönyv van a fejemben a top10-re, így elhoztam az egyik legőrültebbet. 

1/1 TRADE! Houston Texans (from CHI)
Bryce Young
QB, Alabama

Texans adja: 1/2+2/33
Bears adja: 1/1

A Bears le fog cserélni 1/1-ről, ez gyakorlatilag biztosra vehető. A kérdés az, hogy milyen messzire. Jalen Carter letartóztatásának híre felkavarhatja a dolgokat, ugyanis két út van a Bears előtt: vagy nagyon nem akarják elengedni Will Andersont és csak kicsit mennek hátra, vagy így szívesebben hátrébb mennének messzebbre is több picket bezsebelve és draftolnak valakit a második polcról. Ebben a forgatókönyvben (SPOILER: először) csak egy picket mennek hátra és a Texanstól behúzzák gyakorlatilag azt a picket, amit Chase Claypoolra pazaroltak el szezon közben.

Felvetődhet a kérdés, hogy miért menne fel a Texans egy helyet. Nos, ha náluk Young egy polccal feljebb van a többi QB-nál, akkor ezt a második kör elejét megéri az egy helyes felmozgás (főleg hogy van még egy első köre a csapatnak idén), hogy ne előzze be őket senki, főleg ne a csoportrivális Colts. Lehet, hogy szeretnek két QB-t is a classban, akkor maradnak a fenekükön, de ha csak Youngot (vagy bárki mást) szeretnek mindenkinél jobban, akkor mindkét félnek jó lehet egy ilyen üzlet.

Young egy szuper irányító, egy kérdés van vele kapcsolatban: hogyan bírja majd a gyűrődést a vékony teste, és hogy rá is jellemzőek lesznek-e az alacsony irányítók hátrányai. Technikailag ez két kérdés, de vonjuk össze úgy, hogy a méretei mennyire befolyásolják majd a jövőjét.

1/2 TRADE! Las Vegas Raiders (from HOU via CHI)
Anthony Richardson
QB, Florida

Raiders adja: 1/7 + 2/38 + 2024/1 + 2025/3.
Bears adja: 1/2

Egy csere nem volt elég, a Bears hátramegy mégegyszer! Megtehetné ezt egyben is akár, de lehet így többet tud kihozni a pickekből – két idei korai második kört máshogy biztosan nem akaszt le – vagy lehet nem feltétlen akarnak 1/1-re menni a hátrébb húzó csapatok és jó nekik a 2-3. hely is, mert mondjuk tartanak Young méreteitől annyira, hogy ne áldozzanak rá három első kört.

Ebben a forgatókönyvben épp a Raiders jön, de akár a Panthers vagy a Falcons is lehetne ez a csapat, mindegyikre van esély (sőt, Seahawks, Lions is, vagy még hátrébb a Titans). És ugyanúgy jöhetnek Stroudért mint Richardsonért, tényleg csak tippelni tudok, kinél melyikük lehet előrébb és ki mennyit hajlandó beáldozni.

A Raiders azért mondott le Carról, hogy valami grandiózusabbat csináljon, ennek pedig itt van az eredménye. Josh McDaniels annak idején főedzőként egy mozgékony és passzolni kevésbé tudó irányítót választott ki a Florida egyetemről. Most itt van Tim Tebow alaposan upgrade-elt változata. Richardson első évében lehet egy 2022-es Justin Fields, aztán ha minden jól megy válhat belőle egy Josh Allen. Persze ehhez sok munka kell majd. És lehet nem lesz belőle semmi. De a lehetőség hatalmas benne.

1/3 TRADE! Carolina Panthers (from ARI)
CJ Stroud
QB, Ohio State

Panthers adja: 1/9 +  2/39 + 2024/1.
Cardinals adja: 1/3

Nem volt elég a cserékből, ugye? A Cardinals most kezd egy újjáépítést, így le akar cserélni, a Panthers pedig fel akar jönni, mert nagyon akar egy irányítót magának. A QB-edző Josh McCown az új Joe Burrow-t látja Stroudban, amit én azért nem teljesen látok, de simán lehet amellett érvelni, hogy a négy top irányító közül Stroudnak a medián kimenetele a legmagasabb. A padlója magas a pontossága miatt, a kérdés inkább a plafonja, mert egy meccs kivételével (még ha az egy elég fontos meccs is volt) nem láttunk tőle nyomás alatti jó teljesítményt, illetve második reakciós játékokat, improvizálást.

1/4 Indianapolis Colts
Will Levis
QB, Kentucky

A cserék sora véget ért, a keringő megállt, a Coltsnak pedig Will Levis maradt. Akit talán Chris Ballard general manager a leginkább akart, mert ő odáig van a nagydarab játékosokért minden poszton és nem szeret “kicsiket” draftolni. Talán ezért hezitálok a Coltsszal felmenni 1/1-re rengeteget beáldozva és “elégszem meg” inkább a majonézes kávét ivó Levisszel, akiben Richardsonhoz hasonlóan szintén nagy a potenciál.

Fun fact, hogy nem volt még négy irányító egy draft top7-jében sem, nem hogy a top4-ben.

A négy top irányítóról egyébként ebben a podcastünkben beszéltünk bővebben.

Triple Coverage #452 – A nagy Young és Richardson beszélgetés (+Stroud és Levis)

 

1/5 Seattle Seahawks (from DEN)
Jalen Carter
iDL, Georgia

Carter letartóztatási ügye megkavarhat bizonyos boardokat, de ha valahol nem megy lejjebb vagy nem veszik le, az a seattle-i. Itt nem foglalkoznak ilyen apró-cseprő dolgokkal (értsd az iróniát), és kiviszik a class legjobb játékosát, aki épp egy nagy hiányposztot is betölt. A Seahawks elsődleges prioritása a védőfal felturbózása, akár belül, akár kívül, így hacsak nem irányítót húznak (amivel kapcsolatban egyre nagyobb a buzz és én is kevésbé zárom ki, mint mondjuk egy héttel ezelőtt), biztosra veszem, hogy a Carter-Anderson-Wilson trióból kerül hozzájuk valaki. Mindenesetre a Seahawkst meg kell előzni, ha valaki irányítót akar, mert nagyon simán vihetnek egyet.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

1/6 TRADE! Atlanta Falcons (from LAR via DET)
Will Anderson
Edge, Alabama

Falcons adja: 1/8 + 3/75
Lions adja: 1/6

A Lionsnek irányító nem maradt, pedig amúgy bőven elképzelhetőnek tartom, hogy ha bent lesz valaki, akkor kiviszik (ez is volt az első tervemben, és ezért is kellett felmennie a Raidersnek és a Panthersnek eléjük). Sok helyen mockolnak hozzájuk pass rushert, de egyszerűen nem látom, hogy kellene nekik még egy a posztra. Persze Andersonnal kapcsolatban elcsábulhatnak, de ha így alakul, biztosan lesz valaki, aki feljönne a helyükre. Nagyon messze nem akarnak persze csúszni, mert az egyik CB-t kiszemelték, a Falcons viszont pont jó távban van két hellyel hátrébb.

A Falcons szerintem elsősorban a pass rushát szeretné erősíteni, főleg ha úgy alakul a board. Akár ki is várhatnak, de akkor lehet csak a 3. legjobb edge rusher marad nekik, Anderson viszont megérhet egy plusz harmadik kört.

1/7 Chicago Bears (from LV)
Tyree Wilson
Edge, Texas Tech

Egyre nagyobb a buzz, hogy Tyree Wilson beelőzheti Will Andersont a drafton. Én is közel voltam ahhoz, hogy így jósoljak, a Seahawksnál és a Bearsnél is könnyen el tudom képzelni, hogy a nagy termete és a hihetetlenül hosszú karja fontosabb lesz, mint hogy Anderson sokkal jobb teljesítményt nyújtott eddig. Matt Eberflus elég sokat beszélt arról a Combine-on, hogy fontosak a méretek, így szerintem nagyon örülne Wilsonnak.

Ha eddig hátracserél a Bears, akkor már bejön a képbe, hogy inkább a támadófalat erősítik, mintsem a védelmet, de most meghagyják ezt a két magas második körös pickjükre.

1/8 Detroit Lions (from ATL)
Christian Gonzalez
CB, Oregon

A Lions tehát hátracserélt, mert nem kellett neki pass rusher, helyette inkább egy corner. Azt nagyon nehéz volt kitalálnom, hogy a két top CB-ből melyik kell nekik jobban. Dan Campbell habitusához Devon Witherspoon illik jobban, de Gonzalez értéke tűnik most magasabbnak, akiért mindenki odáig van.

1/9 Arizona Cardinals (from CAR)
Myles Murphy
Edge, Clemson

A Cardinalsnak jól jönnek a plusz pickek, idén és jövőre is lesz extra tőkéjük építkezni. Egy ennyire legatyásodott rosternél, ami a jövő évi 1/1-re is esélyes lehet, nagyon is kellenek ezek. Szóval nagyon reménykednek, hogy valaki fel akar majd mozogni a helyükre. Most jól járnak ezzel kapcsolatban, itt pedig húznak egy fiatal és atletikus, kiforratlan edge rushert. Ahogy a Bearsnél, itt is bejön már az első támadófalember a gondolkodásba, mert az is nagyon kellene.

1/10 Philadelphia Eagles (from NO)
Devon Witherspoon
CB, Illinois

Howie Roseman biztosan nagyon szeretne valamilyen falembert húzni, támadókból még a legjobbat is elviheti itt, de szerintem ezt a második napra hagyja – a védők meg igazából kimentek. Ez a hely számomra egyébként is kiált az egyik top cornerbackért, ha már Bradberryt elvesztik a piacon. Igazából Gonzalezzel és Witherspoonnal is elégedettek lehetnek, amelyik marad nekik a Lions döntése nyomán.

1/11 Tennessee Titans
Paris Johnson Jr.
OT, Ohio State

A Titans támadófal romokban, valamit kezdeni kell vele. Nem véletlenül van majdnem mindegyik mock draftban itt egy falember, legyen az Skoronski, Jones vagy Johnson. Nagyon tudományos módszerrel azt választottam itt a Titanshez, amelyik a legnagyobb közülük, ő pedig Paris Johnson. Persze ne úgy képzeljük el, mint egy monstrumot, mert rendkívül jól is mozog, de a Titansnél fontos a méret.

1/12 Houston Texans (from CLE)
Lukas Van Ness
Edge, Iowa

Lehetne a támadófalba húzni (de egyelőre Tunsil marad), akár az első elkapó is kimehetne (de egyik sem olyan jó talán), viszont most a védelem felé fordul a vezetőség. Én kevésbé vagyok oda Van Nessért, mint az NFL (mert csak a támadón át tud nyerni, ami egyrészt kevés, másrészt kevésbé működik a profik közt), de a ligán belül nagyon sokra tartják és magasan fog elkelni.

1/13 New York Jets
Broderick Jones
OT, Georgia

Veterán QB-cserékkel már nem akartam megborítani a mockot itt a top10 őrülete után, úgyhogy most feltételezzük, hogy csak jövő évi első kört kellett feladni Rodgersért meg az idei másodikat (a Jetsnek ez lenne a preferenciája), vagy hogy Rodgers nem itt köt ki. Ha pedig itt a Jets húz, akkor ez támadófalember lesz. Akár Johnson, akár Jones, mindketten nagyon jók. Előbbi a Titansnél kiment, így itt marad az utóbbi.

1/14 New England Patriots
Joey Porter Jr.
CB, Penn State

Itt is jöhetne az első elkapó, a támadófalba is lehetne húzni (ha nem ment volna ki a két biztos tackle méretekkel bíró játékos), de a legjobban nekem Porter adja magát a Patriotshoz. Apja is focizott, baromi hosszúak a karjai, press man sémában érzi magát a legjobban, mi kell még?

1/15 Green Bay Packers
Michael Mayer
TE, Notre Dame

A Packershöz akartam beírni először Jaxon Smith-Njigbát, aztán emlékeztetnem kellett magam, hogy Green Bayben csak nagy és gyors játékosokat húznak, ami meg nem JSN. Oké, Mayer sem egy freak, szóval nem tökéletes Packers pick, de az atletikusabb és inkább elkapni tudó Kincaid helyett azért lett ő a választott, mert ebben a támadósorban fontos a blokkolás is a tight endektől. Persze lehet csak egy vágyálom a támadó pick és jön majd a pass rusher Nolan Smith a Georgiáról.

1/16 Washington Commanders
Peter Skoronski
OL, Northwestern

Skoronski akár kimehetne a top10-ben is, de nem tudom ki hogyan számol majd a nem ideális karhosszával, és ha guardként tekintenek rá többen, akkor csúszhat. Ezt használja ki most a Commanders, amelynek tackle és guard poszton is szüksége van erősítésre a rengeteg lejáró szerződésű és kivágás előtt álló játékosa miatt, szóval nekik aztán mindegy, melyik poszton fog játszani.

1/17 Pittsburgh Steelers
Deonte Banks
CB, Maryland

Banks gyakorlatilag tökéletes Combine-t zárt (9,99-es RAS), úgyhogy bebetonozta a helyét az első körben, és annak is inkább a közepén, mint a végén. Az Ahkello Witherspoon, Levi Wallace duó nem elég a szélre Pittsburghben, kellene egy rendes CB is, ez lenne Banks.

1/18 Detroit Lions
Bijan Robinson
RB, Texas

Itt ér véget Bijan Robinson várakozása! Jamaal Williams szabadügynök, D’Andre Swift irányába csökkent a bizalom, Robinson pedig a tökéletes running back. Az utóbbi években sokszor volt téma, hogy ne húzz futót az első körben, de a valódi probléma nem a relatív magasan draftolt futókkal van, hanem a nagy második szerződést kapó futókkal. Tehát ne fizess sokat egy futónak. A draft ezen pontján évi 4 milliót sem áldoz a Lions a Texas futójára, aki szerintem azonnal top5-ös RB lehet az NFL-ben. Ez pedig nem rossz érték, szóval szerintem itt a kör második felében már simán rendben van egy futót kivinni, már amennyiben Bijan Robinsonnak hívják.

1/19 Tampa Bay Buccaneers
Nolan Smith
Edge, Georgia

A Buccaneers lett volna a másik ötletem Robinson top20-as draftolásához, de a Lions megelőzte őket. A Bucs így akkor kiviszi Nolan Smith-t, aki hatalmasat ment a Combine-on és én jobb játékosnak tartom Van Nessnél például, ha a poszton belül maradunk. A Bucsnál a jövőre kell gondolni elsősorban, és akár Shaq Barrett szerződéséből akarnak majd kiszállni, akár Joe Tryon-Shoyinka kezét engedik el, Smith szuper pótlás lehet.

1/20 Seattle Seahawks
Jaxon Smith-Njigba
WR, Ohio State

JSN is növelt az értékén a Combine-on, bár ebben közrejátszott, hogy nem futott 40 yardos időt, ami vélhetően nem sikerült volna valami jól. Az agilitása viszont elképesztő, a Seahawksnál pedig nagyon jól illene a slot elkapó szerepkörbe, ami üresen tátong – plusz Tyler Lockett sem marad örökké a csapatnál, így kell az utánpótlás a posztra. A Combine után akár hamarabb is elkelhetne, de a Seahawkst megelőző pickeknél nem láttam a helyét, mivel ő elég szigorúan slot elkapónak tűnik, így ha a Texans vagy a Patriots nem viszi, akkor elérhető lesz itt.

1/21 Los Angeles Chargers
Dalton Kincaid
TE, Utah

A Chargers támadósorába kell egy kis dinamizmus. Sokan Jalen Hyattet mockolják ide, és a sebessége persze adja magát, de semmi más nem mondatja velem, hogy első körben kellene vinni. És ha már olyan igazán dinamikus elkapó nincs, Quentin Johnson méretéből adódóan pedig talán redundáns lenne Mike Williamsszel, így keressünk máshol egy kis sebességet. Ez a tight end poszt, Kincaidet pedig sokan imádják a ligában elkapási képessége miatt, így akár TE1 is lehet a drafton.

1/22 Baltimore Ravens
Quentin Johnston
WR, TCU

Nagyon gondolkodtam cornerbackben Marcus Peters helyére, de ha a Ravens nem cseréli el Lamart a draftig (amit jelen állás szerint nagyon 50/50-nek mondok), akkor megpróbálhatnák kicsit boldogabbá tenni. Ebben pedig egy elkapó segítene leginkább a pályán, és Johnson az, akibe leginkább bele lehet látni egy igazi WR1-et a méretei alapján – ha jobb kezei lennének és ezáltal kevesebb dropja, akkor jóval magasabban menne el.

1/23 Minnesota Vikings
Cam Smith
CB, South Carolina

A Vikings örül a legjobban, hogy a Ravens nem cornerbacket vitt, ugyanis így még bent maradt az utolsó első körbe várt CB, így rögtön ki is húzzák Cam Smith-t. Valamit muszáj lesz kezdeni a poszttal Minnesotában, és a piacon nem hemzsegnek a megfizethető opciók.

1/24 Jacksonville Jaguars
Brian Branch
DB, Alabama

Branchnek nem volt valami jó Combine-ja, talán azért is érhető el itt. A Jaguarsnak viszont kell safety és slot corner is, az egyiket legalább megoldaná Branch kihúzása.

1/25 New York Giants
Darnell Washington
TE, Georgia

Na ez fun lenne! A minimum az, hogy Washington egy 6. támadófalemberként tud majd blokkolni Daniel Jones futásainak, de mindemellett hihetetlen atletikusság és elkapási potenciál is lakozik benne, hogy a passzjáték egyik (szó szerint) nagy fegyvere legyen.

1/26 Dallas Cowboys
Zay Flowers
WR, Boston College

A Cowboys legnagyobb problémája a támadófegyverek hiánya lehet, így elsősorban ezt kellene pótolni az első körben (vagy a CB2 posztot). Flowers pont ezt lenne hivatott megtenni, én eléggé bírom a játékát, és jól is illene a Dallashoz.

1/27 Buffalo Bills
O’Cyrus Torrence
G, Florida

Több a need, mint elsőre gondolnánk, de szerintem a támadófalat kellene elsősorban megerősíteni, annak is a belsejét. A legjobb belső támadófalember pedig Torrence.

1/28 Cincinnati Bengals
Darnell Wright
OT, Tennessee

A Bengalsnál is több a need, mint elsőre gondolnánk, lehetne tight end (ha nem mentek volna ki), cornerback a jövőre gondolva (szereti ezt a csapat), defensive tackle, linebacker… én mégis a támadófalra megyek rá, La’el Collins nem váltotta be a reményeket, ahogy Jonah Williams sem, így a szélre kellene egy ember.

1/29 New Orleans Saints (from DEN via MIA via SF)
Brian Bresee
DT, Clemson

Gyakorlatilag nincs DT a Saints rosterén ebben a pillanatban. Pénzük meg nincs komoly erősítésekre, így muszáj a draftra hagyatkozniuk, Bresee-ben pedig megvan az a potenciál, amivel óriási steal lehetne itt a kör végén.

1/30 Philadelphia Eagles
Calijah Kancey
DT, Pittsburgh

Az egyik kedvenc játékosom a drafton Kancey, aki hatalmasat ment a Combine-on (és akit nem túl fair módon hasonlítanak Aaron Donaldhoz is), nagyon szórakoztató nézni a játékát. Fogalmam sincs, hogy ilyen kis méretekkel képes-e helyt állni az NFL-ben minden downon (az elején biztosan nem és csak szituációs játékos lesz), és az biztos, hogy a legtöbb csapatnál nem lenne helye. Kell mellé vagy egy óriási nose tackle futás ellen, vagy köré kell sémázni. Az Eaglesnél az előbbi adott, plusz a need is. Jordan Davis mellett egyébként nagyon vicces lenne ránézni.

1/31 Kansas City Chiefs
Dawand Jones
OT, Ohio State

Jordan Addisont írtam be ide eredetileg, amikor még azt hittem, hogy Orlando Brownt tagelik (és már akkor is lehetett gondolkodni egy OT-n), így viszont átbillent a mérleg nyelve a hatalmas Jonesra, akivel tovább erősíthetik a támadófalat, ráadásul jó ideig olcsón. Brownra valamilyen szinten hasonlít is egyébként.

*A Dolphins 1/21-es pickjét elvették a tampering botrány miatt, ezért csak 31 húzás lesz az első körben. 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!