Connect with us

Draft

Mock Draft a Combine után

Véget ért a Combine, ami felkavarta az állóvizet (ha egyáltalán állt bármikor), egyes játékosok javítottak, mások rontottak a helyzetükön, így tehát jövünk egy új mock drafttal! Tőlem ráadásul az idei első, és mivel milliónyi forgatókönyv van a fejemben a top10-re, így elhoztam az egyik legőrültebbet. 

1/1 TRADE! Houston Texans (from CHI)
Bryce Young
QB, Alabama

Texans adja: 1/2+2/33
Bears adja: 1/1

A Bears le fog cserélni 1/1-ről, ez gyakorlatilag biztosra vehető. A kérdés az, hogy milyen messzire. Jalen Carter letartóztatásának híre felkavarhatja a dolgokat, ugyanis két út van a Bears előtt: vagy nagyon nem akarják elengedni Will Andersont és csak kicsit mennek hátra, vagy így szívesebben hátrébb mennének messzebbre is több picket bezsebelve és draftolnak valakit a második polcról. Ebben a forgatókönyvben (SPOILER: először) csak egy picket mennek hátra és a Texanstól behúzzák gyakorlatilag azt a picket, amit Chase Claypoolra pazaroltak el szezon közben.

Felvetődhet a kérdés, hogy miért menne fel a Texans egy helyet. Nos, ha náluk Young egy polccal feljebb van a többi QB-nál, akkor ezt a második kör elejét megéri az egy helyes felmozgás (főleg hogy van még egy első köre a csapatnak idén), hogy ne előzze be őket senki, főleg ne a csoportrivális Colts. Lehet, hogy szeretnek két QB-t is a classban, akkor maradnak a fenekükön, de ha csak Youngot (vagy bárki mást) szeretnek mindenkinél jobban, akkor mindkét félnek jó lehet egy ilyen üzlet.

Young egy szuper irányító, egy kérdés van vele kapcsolatban: hogyan bírja majd a gyűrődést a vékony teste, és hogy rá is jellemzőek lesznek-e az alacsony irányítók hátrányai. Technikailag ez két kérdés, de vonjuk össze úgy, hogy a méretei mennyire befolyásolják majd a jövőjét.

1/2 TRADE! Las Vegas Raiders (from HOU via CHI)
Anthony Richardson
QB, Florida

Raiders adja: 1/7 + 2/38 + 2024/1 + 2025/3.
Bears adja: 1/2

Egy csere nem volt elég, a Bears hátramegy mégegyszer! Megtehetné ezt egyben is akár, de lehet így többet tud kihozni a pickekből – két idei korai második kört máshogy biztosan nem akaszt le – vagy lehet nem feltétlen akarnak 1/1-re menni a hátrébb húzó csapatok és jó nekik a 2-3. hely is, mert mondjuk tartanak Young méreteitől annyira, hogy ne áldozzanak rá három első kört.

Ebben a forgatókönyvben épp a Raiders jön, de akár a Panthers vagy a Falcons is lehetne ez a csapat, mindegyikre van esély (sőt, Seahawks, Lions is, vagy még hátrébb a Titans). És ugyanúgy jöhetnek Stroudért mint Richardsonért, tényleg csak tippelni tudok, kinél melyikük lehet előrébb és ki mennyit hajlandó beáldozni.

A Raiders azért mondott le Carról, hogy valami grandiózusabbat csináljon, ennek pedig itt van az eredménye. Josh McDaniels annak idején főedzőként egy mozgékony és passzolni kevésbé tudó irányítót választott ki a Florida egyetemről. Most itt van Tim Tebow alaposan upgrade-elt változata. Richardson első évében lehet egy 2022-es Justin Fields, aztán ha minden jól megy válhat belőle egy Josh Allen. Persze ehhez sok munka kell majd. És lehet nem lesz belőle semmi. De a lehetőség hatalmas benne.

1/3 TRADE! Carolina Panthers (from ARI)
CJ Stroud
QB, Ohio State

Panthers adja: 1/9 +  2/39 + 2024/1.
Cardinals adja: 1/3

Nem volt elég a cserékből, ugye? A Cardinals most kezd egy újjáépítést, így le akar cserélni, a Panthers pedig fel akar jönni, mert nagyon akar egy irányítót magának. A QB-edző Josh McCown az új Joe Burrow-t látja Stroudban, amit én azért nem teljesen látok, de simán lehet amellett érvelni, hogy a négy top irányító közül Stroudnak a medián kimenetele a legmagasabb. A padlója magas a pontossága miatt, a kérdés inkább a plafonja, mert egy meccs kivételével (még ha az egy elég fontos meccs is volt) nem láttunk tőle nyomás alatti jó teljesítményt, illetve második reakciós játékokat, improvizálást.

1/4 Indianapolis Colts
Will Levis
QB, Kentucky

A cserék sora véget ért, a keringő megállt, a Coltsnak pedig Will Levis maradt. Akit talán Chris Ballard general manager a leginkább akart, mert ő odáig van a nagydarab játékosokért minden poszton és nem szeret “kicsiket” draftolni. Talán ezért hezitálok a Coltsszal felmenni 1/1-re rengeteget beáldozva és “elégszem meg” inkább a majonézes kávét ivó Levisszel, akiben Richardsonhoz hasonlóan szintén nagy a potenciál.

Fun fact, hogy nem volt még négy irányító egy draft top7-jében sem, nem hogy a top4-ben.

A négy top irányítóról egyébként ebben a podcastünkben beszéltünk bővebben.

Triple Coverage #452 – A nagy Young és Richardson beszélgetés (+Stroud és Levis)

 

1/5 Seattle Seahawks (from DEN)
Jalen Carter
iDL, Georgia

Carter letartóztatási ügye megkavarhat bizonyos boardokat, de ha valahol nem megy lejjebb vagy nem veszik le, az a seattle-i. Itt nem foglalkoznak ilyen apró-cseprő dolgokkal (értsd az iróniát), és kiviszik a class legjobb játékosát, aki épp egy nagy hiányposztot is betölt. A Seahawks elsődleges prioritása a védőfal felturbózása, akár belül, akár kívül, így hacsak nem irányítót húznak (amivel kapcsolatban egyre nagyobb a buzz és én is kevésbé zárom ki, mint mondjuk egy héttel ezelőtt), biztosra veszem, hogy a Carter-Anderson-Wilson trióból kerül hozzájuk valaki. Mindenesetre a Seahawkst meg kell előzni, ha valaki irányítót akar, mert nagyon simán vihetnek egyet.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Click to comment

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!