Connect with us

Szabadügynök

FA-kitekintő – AFC South

Tavaly a liga egyik leggyengébb csoportja volt, idén pedig több csapat is még az újjáépítési fázisban van. A Jaguars be tudja biztosítani az első helyét a divízió élén? Vagy hamarabb beérik valahol az új projekt? 

Jacksonville Jaguars

2022-ben két egymást követő 1/1-es szezon után megnyerte a Jaguars a csoportot és Doug Pederson meghozta azt a fajta edzői hozzáadott értéket, amit Urban Meyernek nem sikerült. A cél 2023-ban stabilizálni ezt a csoportelső helyet és zárkózni az AFC valóban élcsapataira.

Cap helyzet és rugalmasság

Foye Oluokun, Christian Kirk, Zay Jones és Brandon Scherff szerződésmódosítása után a csapat közel 15 millióval csúszott a sapka alá azok után, hogy egy héttel ezelőtt még bő 20 millióval voltak felette. Az út eleje megvolt, de nézzük van-e esély még tovább növelni a költségkeretet.

  • Shaquill Griffin elküldése, 13 millió
  • Cam Robinson szerződésátalakítás, 12 millió
  • Rayshawn Jenkins elküldése, 6,5 millió
  • Jamal Agnew elküldése, 4 millió
  • Darious Williams szerződésátalakítás/hosszabbítás, 5-8 millió

Látszik, hogy kevés cut potenciállal rendelkező játékos van. Az 1-3 milliós kategóriákat nem soroltam fel, de igazán sokat gyakorlatilag csak a két éve nagy pénzért igazolt Griffin elküldésével tudnak spórolni. Tekintve, hogy tavaly is keveset játszott (sérülés miatt is), ez a lépés magától értetődő. Jenkins elküldésével is nyerne a csapat és bár egy nem jó kezdőről beszélünk, a távozásával csak egy újabb lyuk keletkezne. Ezért érthető módon a Jags előbb elsősorban a szerződéseket alakította át.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!