Connect with us

Szabadügynök

FA-kitekintő – NFC West

Visszatér a helyes útra a Rams vagy egy átmeneti év következik? Sikerül a szintlépés a Seahakwsnak? Egyben tudja tartania a bajnokesélyes csapatát a 49ers? Rebuild vagy feltámadás lesz Arizonában? A tavalyi szezon egyik legpotensebb és egyben legbalszerencsésebb csoportjával, az NFC Westtel folytatjuk az FA-kitekintő sorozatunkat.

Arizona Cardinals

Teljesen új stábbal vág neki a Cardinals a 2023-as szezonnak, ami egyrészt üdvözölendő, másrészt azért elég sok kérdés van az új edzői gárda kvalitásaival kapcsolatban. Emellett a roster sem néz ki különösebben jól, miközben elvileg most kellene megpróbálni nyerni (Kyler Murray idén csak 16 millió dollárt foglal el a fizetési plafonból, jövőre és az azt következő években viszont 45-50+ millió dolláros cap hitje lesz). Rebuild, win now vagy valami a kettő között?

Nem öngól, de kihagyott ziccer – A Jonathan Gannon kinevezés

Cap helyzet és rugalmasság

A csapat jelenleg 13,7 millió dollárnyi cap space-szel rendelkezik, ami nem valami sok. Túl sok mozgástere sincs a csapatnak, ugyanis csak DeAndre Hopkins (WR), Budda Baker (S) vagy Zach Ertz (TE) szerződésének átalakításával lehetne komolyabb összegeket felszabadítani. Előbbit viszont jó eséllyel inkább elcserélné a csapat (amivel 8 millió dollárt lehetne spórolni), utóbbi túl öreg és túlságosan középszerű már ahhoz, hogy ennyire elköteleződjenek mellette, így egyedül Baker tűnik ilyen szempontból reális opciónak.

Kivágható játékosokból sincs nagy választék, legalább két millió dollárt csak a csere LT Josh Jones, illetve a két veterán pass rusher Markus Golden és Dennis Gardeck menesztésével lehetne felszabadítani. Őket viszont pótolni kellene, így nem valószínű, hogy mindenki repülne, sőt. Valószínűbb, hogy a menedzsment megelégszik majd az elkapó Robbie Anderson kivágásával, akin 12 millió dollárt lehetne így megspórolni. Jó eséllyel persze lesznek rajta kívül is menesztések, de kivágási hullámra nem kell számítani, így cserékkel és strukturálásokkal együtt reálisan nézve nagyjából 28-30 millió dollár körüli összeget szabadíthat fel a Cardinals, vagyis 40-43 millió dollárral várhatja a piac nyitását.

Legfontosabb szabadügynökök

A csapat rosterének minősége a liga utolsó harmadába tartozik, és bár van pár pályát viszonylag sokat látó szabadügynök Arizonában, egyikük sem képvisel olyan minőséget, akiért érdemes lenne licitháborúba bocsátkozni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!