Connect with us

Szabadügynök

FA-kitekintő – NFC South

A pénzügyi szempontból mindig kivételesen izgalmas NFC South-szal fejezzük be az FA-kitekintő sorozatunkat. Miközben a Falconsé a második legtöbb cap space a ligában, addig a Saints-Bucs duónak összesen még mindig 80 millió dollár körüli összeget kellene eltüntetnie ahhoz, hogy megfeleljen a szabályoknak. A Panthers pedig a csoport Pedro Pascalja.

Carolina Panthers

A Panthers teljes újjáépítésbe kezdett, az új menedzsment legfontosabb feladata pedig dedikáltan egy franchise irányító kinevelése lesz. Emellett ki lehet takarítani a rostert, illetve dönteni pár korábbi alapember sorsáról, tehát ez az év még jó eséllyel csak a draftról és a házon belüli ügyekről fog szólni.

Cap helyzet és rugalmasság

A csapat 7,85 millió dollár cap space-szel rendelkezik. Ez nem sok, viszont bőven van ennyi tartalék a rosterben, hogy akár 40-50 milliós cap space-t is összehozzon a csapat, csakhogy ez idén teljesen felesleges lenne, nem 2023-ban fog bajnoki címért menni a csapat. Emiatt nem kell arra számítani, hogy Taylor Moton után DJ Moore vagy Donte Jackson szerződését is módosítja a csapat, már így is bőven kényelmes a helyzet.

A Panthersnek most az a feladata, hogy kitakarítsa a rostert és megszabaduljon az olyan indokolatlanul drága és fölösleges játékosoktól, mit például a center Pat Elflein vagy a linebacker Damien Wilson. Utóbbi sorsa állítólag már meg is van pecsételve, de előbbinél is ezt mondaná a józanész – kettejük elküldésével konkrétan megduplázhatná a rendelkezésre álló cap nagyságát a csapat.

Komolyabb összeget kivágásokkal már nem nagyon lehet spórolni, ellenben dönteni kellene olyan játékosok sorsáról, mint a linebacker Shaq Thompson és a pass rusher Brian Burns. Előbbi egy Pro Bowler kaliberű játékos, ezer éve a csapat tagja és 13,16 milliót lehetne spórolni a kivágásával – de mivel a kivágása helyett Moton szerződésének átalakításával szabadított fel pénzt a Panthers, így jó eséllyel van szerepe a gárda jövőjében. Ezt egy hosszabbítással lehetne megpecsételni, amivel egyrészt komoly összegeket lehetne felszabadítani az idei plafon alól, másrészt a következő 2-3 évben nem kellene a linebacker poszt miatt aggódni.

Burns helyzete sokkal egyszerűbb: a pass rushert a tavalyi szezon közben állítólag két első körért sem volt hajlandó elcserélni a Panthers, így már csak az a kérdés, hogy mikor kap egy hosszabbítást. A liga egyik legjobb fiatal edge játékosaként 20+ milliós fizetésre számíthat, de ami az idei szempontból ennél is fontosabb, hogy a hosszabbítással 10-12 millió dollárt is könnyedén fel lehet leszabadítani.

Legfontosabb szabadügynökök

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

2 Comments

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!