Connect with us

Szabadügynök

5 csapat, amely szétkaphatja a piacot

Hamarosan átfordul az NFL-naptár a 2023-as évre, és vele együtt megérkezik az átigazolási cunami is. Szokás szerint vannak olyan csapatok, amelyek nincsenek a legjobb cap helyzetben a nagy költekezésekhez, viszont akadnak olyan franchise-ok is, akik kipucolták a keretet a költekezés reményében, vagy jókor jár le sok játékosuk szerződése. Összeszedtünk most 5 csapatot, amely aktív lehet a piacon, és szabadjára engedtük a fantáziánkat, hogy mi milyen módon költekeznénk a GM székben ülve.

Chicago Bears

Nem is kezdhetnénk másik csapattal, mint amelynek toronymagasan a legtöbb cap space-e van a ligában. Ryan Poles general manager jelenleg 88,4 millió dolláron csücsül, kevés a sokat kereső szabadügynök a csapatban, ráadásul még tovább is növelhető ez az összeg, és én ki is vágnám Eddie Jacksont és Cody Whitehairt – egy új csapatot építünk, nincs benne hely sokat kereső idősebb játékosoknak, sajnálom. Ezekkel a lépésekkel 100 millió fölé nőtt a kassza, ideje eltapsolni!

David Montgomery, RB, 3 év, $27 millió

Dante Pettis, WR, 1 év, $2 millió

Trevon Wesco, TE, 2 év, $3 millió

Sam Mustipher, C, original round RFA tender (~2,6 millió)

Armon Watts, DT, 1 év, $2,5 millió

Nicholas Morrow, LB, 2 év, $10 millió

DeAndre Houston-Carson, S, 1 év, $2,5 millió

Nem vinném túlzásba az újraigazolásokat. Montgomery az egyetlen akiért nagyobb összeget kéne áldozni, ha sikerül egy jól eloszlatott szerződéssel megtartani, én nem sajnálom tőle ezt a pénzt, bár nem a kedvenc futóm. Illetve Morrow-t lehet még kiemelni, aki szintén a kezdőbe jönne, és neki egyértelműen egy orrnehéz szerződésben gondolkodnék, hogy jövőre ki lehessen vágni veszteség nélkül, ha mégse tartaná a formáját. A többi játékos inkább a rotációba vagy egyes szituációkra maradna itt, de kell a mélység is.

Na de akkor jöjjön a várt pillanat, amikor apu pénztárcáját ellopva beszabadulunk az édesség boltba, és mindent a kosárba teszünk amit megkívánunk!

Robert Woods, WR, 1 év, $5 millió

Darius Slayton, WR, 2 év, $8 millió

Mike Gesicki, TE, 3 év, $42 millió

Kareem Hunt, RB, 2 év, $8 millió

A sarkalatos pont Justin Fields kisegítése lenne, amihez először a skill pozíciókat kellene rendbe tenni. Sajnos elkapó fronton nem a legjobb merítési lehetőségek vannak, és Chicago sem a legvonzóbb desztináció a legkeresettebb neveknek. Valakiket viszont igazolni kell, mert üres a WR szoba, és így jobbára abból kell főzni, ami van. Mivel Fieldsszel a futójáték egy új dimenzióba léphet, ezért Woodsot mindenképp megpróbálnám idecsábítani, aki az egyik legjobb blokkoló WR a ligában, és egészségesen egy megbízható célpont lenne a fiatal quarterback számára. Slayton egy Mooney-hoz hasonló utat járt be, a kezdetek szépek voltak, aztán folyamatosan tűnt el a Giantsben, de én nem temetném még, és leigazolnám.

Érdekes módon akik többet lendítenének a passzjátékon, az Gesicki és Hunt lenne, előbbi egyértelműen passzjátékhoz a legalkalmasabb, utóbbi pedig megmutatta karrierje során, hogy bár a futójátékoknál is lehet rá számítani, az ő ereje a kezeiben rejlik, és nincs igazán elkapni tudó futó a rosteren. Jobban örültem volna egy sztárfutónak akkor is, ha Montgomeryt újraigazolom, de jelen állás szerint egyikük sem kerül ki a piacra, így jobb híján akkor marad Hunt. A running back tagadóknak most biztos 200 a vérnyomása, de egyszerűen annyi pénze van a Bearsnek, hogy lazán belefér nekik futókra költeni több tízmillió dollárt is.

Isaiah Wynn, OT, 4 év, $66 millió

Nate Davis, G, 3 év, $46,5 millió

Jalen Hurts és az Eagles személyében ékes példa loboghat Poles szeme előtt, hogy hová lehet eljutni ilyen lehetőségekből mint ami a rendelkezésére áll. Rosemanék a falakra esküsznek, és a Fields előtti protektorokra ráfér a fejlesztés, pláne hogy Whitehairt elküldtük. Teven Jenkins RG-ként találta meg a jövőjét a csapatban, így kicsit ellentmondhat, hogy egy újabb RG-t akarok igazolni, de Nate Davist nem hagynám a piacon, aki az egyik legjobb elérhető játékos véleményem szerint, viszont majd el kell dönteni, hogy melyikük váltson oldalt. OT poszton már nem kell ennyit gondolkodni, hiszen Wynn 2022-ben RT poszton játszott, így egy az egyben átveheti Reiff helyét, a túloldalon meg lemeccseli a két fiatal a másik kezdőt. A Patriotstól érkező tackle megítélése elég felemás, az első körös draftcetlinek talán nem felelt meg, de egy rossz falban minőségi javulást jelent, márpedig ez a Bears fal rossz.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Click to comment

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!