Connect with us

Szabadügynök

Foltozgatunk, foltozgatunk – Falcons FA-értékelő

Az offseason elején mindenki az Atlanta Falconsra figyelt, mint a Lamar Jackson szempontjából a legnagyobb lehetséges kérő. Azonban gyorsan kiderült, hogy a csapatnál másban gondolkodnak és nem is tesznek ajánlatot Jacksonnak. Így pedig még nagyobb kérdéssé vált, hogy mit fog kezdeni a rengeteg tőkéjével a csapat.

Cap műveletek

Mivel a Falcons rendelkezett az egyik legtöbb pénzzel a piac nyitása előtt (több mint 50 millió dollár), így nem volt rászorulva a csapat, hogy két kézzel vagdossa ki az embereket vagy sokat mókoljon a szerződésekkel. A piac nyitásáig konkrétan szinte semmi érdemlegeset nem csinált a gárda, de ebből csak egy lépés volt igazán meglepő.

Ugyanis nem tettek franchise taget a jobb oldali tackle-re Kaleb McGaryre, pedig ez tűnt volna logikus megoldásnak. A fiatal szélső falember ugyanis robbanásszerű, kiugróan jó idényen volt túl, amit nem igazán lehetett várni korábbi produkciója után. Így pedig elég kockázatos volt a csapat részéről, hogy hosszú szerződést adjanak neki, de elengedni is botorság lett volna.

Saját szabadügynökök

A vezetőség azonban a lehető legjobban oldotta meg a dolgot. McGary ugyanis végül hosszabbítást kapott, de messze nem olyan értékben mint várni lehetett. Három évre 34,5 millió dollárért írt alá, ami jelenleg is csak a tizedik legmagasabb szerződés a jobb tackle-ök között. Továbbra is fennáll a kérdés, hogy a tavalyi év mennyire volt kiugró teljesítmény, de egy ilyen jellegű kontraktust mindenképpen megért. Ha csak megközelítőleg is tudja tartani a formáját, akkor hatalmas deal a csapat részéről. Ráadásul a Falconsnál a támadófal kiemelten fontos lesz, hogy a meglévő futójátékot fenn tudják tartani és egy félthetően újonc (vagy újonc értékű) játékos nyugodtan játsszon.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!