Connect with us

Szabadügynök

Mennyit sikerült átmenteni a tavalyi évből? – Eagles FA-értékelő

Az Eagles az NFL legerősebb keretével Super Bowl részvevőként érkezett meg a holtszezonba, ahol viszont az egész ligában a legtöbb fontos lejárú szerződésű játékossal rendelkezett, a különböző top100-as listákon philadelphiai volt a legtöbb név egy csapatból. A behatárolt pénzügyi lehetőségek miatt pedig egyértelmű volt, hogy gyengülni fog a gárda, a kérdés az volt, hogy mennyire és pontosan hogyan sikerül átvészelni ezt az időszakot.  

Pénzfelszabadítás és távozók

Az Eagles részéről a pénzügyek nem voltak bonyolultak. Kevés volt belőle és keveset is tudtak felszabadítani. Howie Roseman elég kreatív, ha szerződések kialakításáról és a sapka menedzseléséről van szó, így most ahelyett, hogy simán átalakította volna a jobb oldali tackle Lane Johnson és a cornerback Darius Slay szerződését, inkább hosszabbított velük, amivel további pár milliót felszabadított. Ezzel a két lépéssel a két elit, de idősebb játékos melletti elköteleződéssel bő 20 milliót sikerült spórolni.

A Slay-ügylet elég kacifántosra sikeredett, hiszen tárgyaltak a felek a hosszabbításról, nem sikerült megállapodni, aztán úgy tűnt kivágás lesz a sztori vége, de Slay ügynöke nem talált ennél jobb ajánlatot, így a cornerback maradt Phillyben. A szurkolóknak egy kis emocionális hullámvasút volt jó végkifejlettel. Persze egy 32 éves cornerbacknek már nem biztos, hogy a legjobb ötlet a második évében is garantált összegeket tartalmazó szerződést adni, de Slay még All-Pro szinten játszik, így azért idén még nehéz elhinni a beszakadást nála.

Johnson is korosodik már és el is mondta, hogy nem akar örökké játszani, de az OT-k nem öregszenek olyan rosszul, mint a CB-k és két nagyon magas szintű év még simán benne van, szóval ez abszolút jó döntés volt. A korábbi évek átalakításai miatt más mozgástere nem igazán volt a csapatnak pénzfelszabadításra, így tudni lehetett, hogy a rengeteg lejáró szerződésű, kezdő szintű játékosból sokan távozni is fognak. És így is lett:

Támadóoldalon igazából szerintem senkiért sem kár különösebben. Minshew cserének jó, de a Coltsnál jobb esélyei voltak kezdeni, így vélhetően nem is akart maradni. Sanders fejlődött, jó volt, de futót könnyen lehet helyettesíteni, főleg ilyen fal mögött. Seumalo egy jó játékos, de talán a fal legkevésbé erős pontja volt. Egy ideális világban jó lett volna megtartani és nem is kapott sokat, de egyértelműen máshol voltak a prioritások, főleg hogy Kelce végül visszatért még egy évre (spoiler). Pascal jól blokkolt elkapóként, de ennyi. Dillard meg nagyon magas fizut kapott a Titanstől ahhoz képest, amennyit mutatott eddig – még ha voltak is biztató jelek az utóbbi időben.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!