Connect with us

Szabadügynök

Tom Brady nélkül mit érek én? – Buccaneers FA-értékelő

Az elmúlt bő 3-4 évben három csapat volt bizonyos értelemben maximális szinten all in módban: a Saints, a Rams és a Bucs. Előbbi erőfeszítései nem jöttek be, ellenben utóbbi kettő magasba emelhette a Lombardi trófeát, és míg New Orleans elkeseredetten próbál a lehetetlen körülmények között is nagyot markolni, addig Los Angelesben és Tampában belátták, hogy itt az ideje egy kis szünetnek. Azonban míg a Rams bevágta a satuféket, a Bucs eltévedt valahol félúton.

A Tampa Bay úgy vágott neki a 2023-as szezonnak, hogy a legkevesebb helye volt a fizetési plafon alatt, pontosabban 57,9 millió dollárral lépte túl azt. Ez volt az eredménye az elmúlt évek most vagy soha politikájának, ugyanis a sok korábbi átstrukturálás miatt idén 52 millió dollárnyi halott pénzt (DM) kellett benyelni olyan játékosok után, akiknek egyszerűen lejárt a szerződése. Csak a visszavonuló Tom Brady után 35,1 millió dollár DM keletkezett, de Julio Jones vagy Akiem Hicks után is komoly milliók ragadtak be.

Ehhez jöttek még az olyan vezéráldozatok, mint a left tackle Donovan Smith, a futó Leonard Fournette, a tight end Cameron Brate vagy rúgó Ryan Succop menesztése, illetve a guard Shaq Mason elcserélése, akiken bár komoly milliókat spórolt a csapat, de így is beragadt utánuk 26 millió dollár. Mindent összevetve a csapat 224,8 millió dolláros capjéből 75,3 millió dollár, azaz a plafon 33,5 százaléka ment el olyan játékosokra, akik már nem erősítik a Bucsot. (Ez alól kivétel a linebacker Lavonte David, akit a piacról visszahozott a csapat, így az ő esetében az a furcsa helyzet állt elő, hogy egyszerre szerepel a gárda fizetési- és a halott pénz listáján is.)

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!