Connect with us

Hír

Mostantól lehet nullás mezben játszani!

Mostantól egy új mezszámból is választhatnak a játékosok, ez pedig nem más, mint a nulla. Az Eagles terjesztette elő ezt a javaslatot, a tulajdonosok pedig tegnap el is fogadták – írja az NFL Media. Annyi kikötés van mindössze, hogy a támadó- és védőfalemberek nem viselhetik a 0-s mezszámot, de mindenki más igen. Emellett azt is bevezették, hogy a kickerek és a punterek választhatnak 0-49 és 90-99-ig terjedő mezszámokat.

A Jaguars elkapó Calvin Ridley pedig már jelezte is, hogy ő az első játékos, aki a nullás mez mellett dönt, így tehát őt már biztosan ebben látjuk majd kifutni a pályára. Nem ő volt az egyetlen, akinek tetszett az ötlet, a Patriotsból a másodéves cornerback Jack Jones, illetve a Cowboysból a pass rusher Micah Parsons is jelezte többek közt, hogy érdekli a dolog – Ridley-hez hasonló hivatalos bejelentés még nem jött tőlük.  Az egyetemről érkező prospecteknél vélhetően elég felkapott lesz ez az opció.

Az NFL-ben a mezszám-váltás szabályai úgy szólnak, hogy ha új csapathoz kerülsz, akkor nyugodtan lehet új számot választani, azonban ha jelenlegi csapatodnál váltanál, akkor fel kell vásárolni a meglévő mezkészletet, ami akár millió dolláros nagyságrendet is jelenthet nagyobb nevű játékosok esetén. Illetve ezt akkor nem kell megtenned, ha egy évvel előre jelzed, hogy váltani szeretnél.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!