Connect with us

Hír

Mostantól lehet nullás mezben játszani!

Mostantól egy új mezszámból is választhatnak a játékosok, ez pedig nem más, mint a nulla. Az Eagles terjesztette elő ezt a javaslatot, a tulajdonosok pedig tegnap el is fogadták – írja az NFL Media. Annyi kikötés van mindössze, hogy a támadó- és védőfalemberek nem viselhetik a 0-s mezszámot, de mindenki más igen. Emellett azt is bevezették, hogy a kickerek és a punterek választhatnak 0-49 és 90-99-ig terjedő mezszámokat.

A Jaguars elkapó Calvin Ridley pedig már jelezte is, hogy ő az első játékos, aki a nullás mez mellett dönt, így tehát őt már biztosan ebben látjuk majd kifutni a pályára. Nem ő volt az egyetlen, akinek tetszett az ötlet, a Patriotsból a másodéves cornerback Jack Jones, illetve a Cowboysból a pass rusher Micah Parsons is jelezte többek közt, hogy érdekli a dolog – Ridley-hez hasonló hivatalos bejelentés még nem jött tőlük.  Az egyetemről érkező prospecteknél vélhetően elég felkapott lesz ez az opció.

Az NFL-ben a mezszám-váltás szabályai úgy szólnak, hogy ha új csapathoz kerülsz, akkor nyugodtan lehet új számot választani, azonban ha jelenlegi csapatodnál váltanál, akkor fel kell vásárolni a meglévő mezkészletet, ami akár millió dolláros nagyságrendet is jelenthet nagyobb nevű játékosok esetén. Illetve ezt akkor nem kell megtenned, ha egy évvel előre jelzed, hogy váltani szeretnél.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sigismundus
2023-03-29 05:51

Mitől ilyen menő ez a 0-s szám ? Az 1est, 99est megértem.

Bujdy Bujdy
Bujdy Bujdy
Reply to  Sigismundus
2023-03-29 08:28

“Aszonták egy nulla vagyok, most minden jó játéknál emlékeztetem őket, hogy kit neveztek nullának!” Például

Ezernyi oka lehet. Ahogy pl. számomra fura volt, hogy volt, aki római számmal szerette volna látni a nevét. pl. RGIII

Zoard
Zoard
2023-03-29 21:12
reszelo.aladar
reszelo.aladar
2023-03-29 17:51

Ha van két mezszám, amit sosem viselnék, az pont a 0 és a 2. A suli legjobb csajának a 0-dik pasijának lenni annyit jelent, hogy az utánad következő dugja meg először, a 2-es mezszám mágiájáról pedig talán Matt Ryan tudná a legtöbbet mesélni…

Everlast77
Everlast77
2023-03-29 18:03

Mondjuk azt azért még várjuk meg, hogy
Ridley kifut-e bárhová, és miben :)

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x