Connect with us

Hír

Az NFL megpróbálja élvezetesebbé tenni a csütörtök esti rangadókat – a játékosok kárára

Tavaly volt pár elég unalmas és érdektelen csütörtök esti rangadó, ami biztosan nem tetszett az Amazonnak, amely megvette a közvetítési jogokat. Úgyhogy az NFL szeretett volna kezdeni valamit ezzel, és a két előterjesztett javaslat közül az egyiket elfogadták, a másikat egyelőre elnapolták.

A korábban belengetett javaslat az volt, hogy az év vége felé lehessen rugalmasan kezelni a csütörtök esti rangadók párosítását és más meccseket átmozgatni abba a sávba. Erre egyelőre nem voltak meg a szavazatok (a kellő 24-ből Albert Breer infói szerint csak 22 volt meg), így elnapolták májusra a döntést – eddig próbálkozik majd Roger Goodell átnyomni a javaslatot.

Ezt tehát nem szavazták meg, azonban azt igen, hogy egy csapat mostantól kétszer is játszhat egy szezonon belül “rövid hetes” mérkőzést. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy jobb meccsek kerüljenek főműsoridőbe, ugyanis így nem kell minden csapatnak játszania csütörtök esti meccset, ellenben lesz, aki többet is játszik ilyenből. A szezon nyitómeccse, illetve a Hálaadás-napi meccsek utáni következő csütörtök nem számít bele ebbe a kategóriába (hiszen ezek nem rövid hetek).

A játékosok vélhetően nem örülnek ennek a változtatásnak, hiszen egyébként is ellenzik a rövid hetes mérkőzéseket, mostantól ráadásul egyeseknek kettőt is kell ilyenből játszaniuk egy szezon alatt. Többek közt Patrick Mahomes is fogja a fejét emiatt:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!