Connect with us

Hír

Rams COO: Mindig is tudtuk, hogy eljön az idő, ahol hátra kell lépnünk egyet

A Rams elég komoly all-int nyomott, ami ki is fizetődött, hiszen 2021-ben megnyerték a Super Bowlt. Ha ez nem sikerült volna, akkor most eléggé más lenne a hangulat Los Angelesben, de így a legtöbb szurkoló úgy láthatja, hogy abszolút megérte azt az áldozatot, amit most kell hoznia a gárdának. Tavaly ugyanis mindössze 5-12-es mérleg jött össze és nagyon úgy néz ki, hogy 2023-ban sem lép majd előre a gárda, hiszen ugyan sérültek visszatérnek, de a keret tovább gyengült a sztár veteránok (Jalen Ramsey, Bobby Wagner) elengedésével.

A csapat COO-ja, Kevin Demoff a bérleteseknek küldött levelében elmagyarázta, hogy mindig is ez volt a terv, nem terveztek örökké all-in módban élni.

“Az fémjelezte a Sean McVay, Les Snead érát eddig, hogy agresszív lépéseket tettük a Super Bowl megnyerése érdekében. Ugyan az idei év más érzetet kelthet a holtszezon első két hete alapján, de ne kételkedjen senki abban, hogy idén is az NFC West meghódításáért fogunk versenyezni, illetve hogy ott legyünk Las Vegasban a Super Bowl LVIII-n.

Mindig is tudtuk, hogy lesz egy idő, amikor hátra kell lépnünk egyet a megszokott hozzáállásunkból, hogy folytathassuk a fenntartható sikerességünket. A múltban, amikor fiatal Pro Bowler játékosokért cseréltünk, akiknek új szerződést kellett adni – Sammy Watkins, Marcus Peters, Brandin Cooks, Jalen Ramsey – megvolt a hosszú távon cap rugalmasságunk, hogy átvegyük ezeket a szerződéseket. Ha rövid távon akartunk játékosokat szerezni, mint Dante Fowler vagy Von Miller, akkor megvolt a drafttőkénk, hogy megtegyük és segítsük a dolgunk a Super Bowlért folytatott harcban, ami mindkétszer meg is történt.

Tavaly a trade deadline körül nyilvánvalóvá vált, hogy ebben az új érában, ahol a csapatok hajlandóbbak hozzánk hasonló agresszivitással próbálkozni, nekünk nem volt meg sem a drafttőkénk, sem a pénzünk a sapkában, hogy ilyen trade-eket összehozzunk úgy, hogy utána új szerződést is kell adnunk a játékosoknak. Így döntés elé kényszerültünk a holtszezonban. Átalakíthattunk volna szerződéseket és még egy utolsó esélyt adhattunk volna magunknak a legfontosabb játékosainkkal, de ez azt jelentette volna, hogy totális újjáépítésbe kell kezdenünk a következő pár évben. Vagy fókuszálhattunk a drafttőkénk visszaállítására és a hosszútávú sapka helyzetünkre, így versenyképesnek maradva idén és a jövőben is.

Az utóbbi utat választottuk. Hiszünk a tehetséges keretünkben és az edzői stábunk képességeiben annyira, hogy visszatérjünk a rájátszásba.”

Ennek egy része persze komoly marketing szöveg, de a mögötte meghúzódó terv egyértelműen látható. Azzal kapcsolatban viszont sokan szkeptikusak, hogy a Rams tényleg versenyképes lesz-e idén, ugyanis még ha a támadósor nem is lesz rossz, a védelem jelenleg romokban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!