Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Peter Skoronski

A Northwestern tackle-je az idei class talán legkiforrottabb játékosa a poszton. Nem nagyon lehet belekötni az elmúlt évek teljesítményébe, ami alapján az első kiválasztott támadófalember is lehet a 2023-as drafton. A kérdés, hogy egyes fizikai limitációi megakadályozhatják-e ebben.

Peter Skoronski igazi focicsalád sarja. Nagyapja Bob Skoronski bár csak 5. körös játékos volt, ötszörös bajnoknak mondhatta magát a Lombardi féle Packersben a ’60-as években (ebből kettő már a Super Bowl érában). A bajnoki címek zömében ráadásul kapitány is volt. Nagyon egyedi lett a karrierje, hiszen kiválasztása után egy évig kezdő LT volt, majd két évig elment szolgálni az Air Force-hoz és utána tért újra vissza a focihoz 1959-ben. 1961 és 1967 között pedig végig Bart Starr vak oldalát védte.
Ilyen felmenőkkel a háta mögött Peter ismert névnek számított és 4 csillagos tehetség volt a 2020-as classban. A Chicago külvárosi részéről származó játékost bár vitte volt a Michigan, a Notre Dame és a Penn State is, ő a kisebb nívóval rendelkező helyi Northwesternre írt alá.

Fiatal mégis tapasztalt

2020-at írunk és a freshman Skoronski mint center toborzott érkezett meg a kampuszra. A csapat sztár left tackle-je, Rashawn Slater azonban a covid miatt opt outolta az idényt, így kényszermegoldásként Skoronski állt be 18 évesen a vakoldalra. Ott azonban olyan jól teljesített, hogy el se hagyta többet a posztot. 3 éven keresztül minden meccsen kezdőként lépett pályára, így több mint 2300 snappel a háta mögött jelentkezhetett az idei draftra. Mivel már freshmanként elkezdhette a karrierjét fiatal, csupán 21 éves és újoncként is csak 22 lesz még. Kevés hasonló mennyiségű tapasztalattal rendelkező OT-t találni az idei classban, akik ennyire fiatalok is lennének.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!