Connect with us

Szabadügynök

Olcsó foltozgatás – Steelers FA-értékelő

A Steelers ismét igazi földbeállás nélkül van túl egy nehezebb időszakon. Big Ben leváltása komolyabb zökkenő nélkül végbement és az új irányítóval tavaly jobban nézett ki a gárda mint sokan számítottak rá. De folytatódik a csapat győzelmekben gazdag időszaka? Ismét contender lehet a Pittsburgh? Ahhoz, hogy ez kiderüljön, sok minden adott, de akadnak teendők azért.

Mike Tomlin ismét megcsinálta, és elkerülve a negatív mérleget, nem sokkal csúsztak le a playoffról tavaly. A keret továbbra is jól néz ki nagyvonalakban, javítandó való persze van rajta, de Kenny Pickett újonc szerződése megengedni, hogy a Pittsburgh még évekig képes legyen ezt a magas minőségű rostert fenntartani. Kérdés, hogy a másodéves irányító a tavalyi biztató év után folytatja-e a fejlődést. Ehhez a fő feladat a támadófal megerősítése volt a védelem szintjének fenntartása mellett.

Távozók

Nem volt túl sok mozgástere a csapatnak az FA időszakra kanyarodva, de ennek elsőszámú oka, hogy az alappillérei már meg vannak fizetve a Steelersnek. Ennek okán nem is távozott túl sok igazán fontos játékos.

Malik Reed, Chris Wormley, Tyson Alualu

A védőfalból három rotációban hasznos játékos szerződése futott ki, bár igazán egyikük sem volt sose az alapcsapat oszlopos tagja. Wormley 2021-ben nagyobb szerepet kapott a csapatban, de Larry Ogunjobi érkezésével megkoptak a snap számai. Az ilyen játékosok miatt lesz egy keret mély, de nem az ilyenek miatt lesz erős. Mind a pótolható kategóriába esik.

Devin Bush, Myles Jack

Érdekesebb már a fenti kettős, hiszen Bush szerződése lejárt, Myles Jacket pedig cutolta a csapat. Ezzel a tavalyi kezdő linebacker sor teljes egésze távozott. A Jack igazolás igazából jó ötletnek tűnt, de sajnos nem tudta feléleszteni a karrierjét ebben a remek védelemben sem. Mellette Bush sem lépett előre és utólag jó döntésnek bizonyult, hogy nem hívták le az ötödik éves opcióját. Bár a liga egyik legatletikusabb játékosa a posztján, sose tudta az NFL szintű játéksebességet felvenni és sok elkésett olvasása volt. Utólag óriási mellényúlásnak bizonyult az 1/10-es kiválasztása. Kettejük távozása bár kalkulálható volt, egy nagy űrt okozott a depth charton.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!