Connect with us

Hír

A korábbi Bengals QB szerint Burrow jobb Mahomesnál

Carson Palmer, a korábbi Bengals-irányító úgy gondolja, hogy nem Patrick Mahomes a liga legjobb irányítója, hanem a Cincy jelenlegi QB-ja, Joe Burrow.

“Szerintem Joe a liga legjobb irányítója. Patrick fenomenális, de Joe konzisztensebb. Jobban lehet számítani rá, hogy futtassa a rendszert és a behívott játékot hajtsa végre. Nem lesz az, hogy “legutóbb nem játszotta magát üresre az elkapóm, akkor inkább megoldom lábon”, aztán sackelik négy yard mínuszért, mert két-három játékost akart kicselezni. Joe-nak nincs gyenge pontja. Mentálisan erős, fizikálisan kemény, pontos, elég messze tud dobni, elég gyorsan tud dobni, és még a lábával is képes megiramodni.”

– mondta Palmer a testvére által készített The QB Room podcastben.

Érdekes, hogy Palmer azt emeli ki negatívumként, ami valószínűleg mindenki fölé emeli Mahomest, ez pedig az improvizációs, második reakciós játékok hihetetlen módon való végrehajtása. Ráadásul azzal is nehéz vádolni, hogy sok sacket nyelne be, tekintve hogy az egyik legjobb a “pressure-to-sack” rátája, tehát az egyik legjobb abban, hogy a nyomásokból elkerülje a sacket. Míg Burrow-nak épp ez volt a nagy gyengesége a tavalyi szezonig – aztán sokat fejlődött abban, hogy hamarabb szabaduljon a labdától és ne várjon mindig az utolsó pillanatig, hátha kialakul valami.

Mahomes azért elég nagy mintában bizonyította már, hogy működik a játékstílusa. A legtöbben nem lennének képesek ilyen stílussal hatékonyan teljesíteni, szóval általánosságban van abban valami, amit Palmer mond, de két gyűrűvel és MVP-címmel a vitrinben nem valószínű, hogy bármit is változtatni kéne Mahomes játékán, amivel jobb lenne.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!