Connect with us

Draft

A második nap legnagyobb nyertesei és vesztesei

Lement a 2023-as NFL Draft második napja is, mi pedig most elhoztuk a legnagyobb nyerteseket és veszteseket. 

Nyertesek

Pittsburgh Steelers

  • Joey Porter Jr., CB
  • Keeanu Benton, DT
  • Darnell Washington, TE

Nehéz lenne ennél jobb második kört összehozni, konkrétan a 18., a 40. és a 28. legjobb játékost vitték el a boardomról a 32., 49., 92. helyeken. Porter amellett, hogy a legjobb elérhető játékos volt hiányposztra és illik is az agresszívabb rendszerbe press technikájával és hosszú karjaival, még szentimentális okokból is szuper, hiszen édesapja 8 évet húzott le Pittsburghben és lett All-Pro játékos. A védőfal közepébe is kellett az utánpótlás, Benton pedig már bőven a legjobb elérhető játékos volt a poszton, mentek is ki szerintem nála rosszabbak őt megelőzve – egy nagyon biztos futás elleni védő pass rush potenciállal. Washington állítólag a sérülése miatt (is) csúszott sokat, nála a minimum, hogy egy elég jó blokkoló tight end lesz, de méretei mellé hihetetlen atletikusság is társult, így elkapási potenciál is van benne.

Szuper napot, és igazából első két napot zárt a Steelers.

New York Giants

  • John Michael Schmitz, C
  • Jalin Hyatt, WR

A Giants is ott van az első nap után a második nap nyertesei közt is. Schmitz az első körből kicserélve is jó húzás lehetett volna, így a második végére pedig egészen kiváló. Hiányposztra jött, egy nagyon biztos és azonnal kezdethető játékos, semmit sem lehet ezen kifogásolni. Hyatt ennyire talán nem tökéletes, hiszen fel kellett cserélni érte és ez nem volt olcsó, illetve az kérdés, hogy mennyire lesz kihasználva a mélységi elkapó skill setje Daniel Jones mellett, akivel tavaly elvétve sem dobáltattak hosszúkat. Persze nem is volt ilyen típusú WR-ük, aki meg tudta volna nyitni a pályát, de akkor is. Mindenesetre a harmadik körben már steal Hyatt, aki a 38. volt a boardomon és a 73. helyen kelt el végül, és egy új dimenziót is nyithat majd a támadósorban. Ha másra nem, akkor legalább arra jó lesz, hogy az ellenfelek védelmei tiszteljék a hosszú passzok lehetőségét és így nagyobb terület nyíljon a rövid passzoknak – ez mondjuk nem feltétlen érne egy 98. és egy 128. picket, de ez csak a minimum nála.

Cincinnati Bengals

  • DJ Turner, CB
  • Jordan Battle, S

Turner talán a kedvenc második körös cornerem volt (35. a boardomon), erre a kör végén sikerült rá lecsapnia a Bengalsnak. Egy alulméretezett játékosról van szó, aki viszont rendkívül gyors (4,26 másodperces 40 yardot repesztett), atletikus és könnyedén tapad az elkapókra. Ugyan rövid távon ha mindenki egészséges tud maradni (ami egyáltalán nem biztos) nem lesz rá szüksége a csapatnak, de jövőre lejár Mike Hilton és Chidobe Awuzie szerződése is, így 2024-ben biztosan kezdő szerep hárul majd rá, akár a szélen, akár középen. Battle pedig Von Bell helyét veheti át a védelemben, hiszen pont egy box (vagy maximum 2high) safetyről van szó, ráadásul nagyon okos és tapasztalt játékos. Nem magas a plafonja, de Lou Anarumo szerintem nem fogja olyan helyeken játszatni, ami nem állna jól neki.

Jordan Love

  • Luke Musgrave, TE
  • Jayden Reed, WR
  • Tucker Kraft, TE

A Packers nem hoz első körben támadót, na de a második napon aztán igen! Külön a Green Bay-ieket nem tudtam nyertesnek hozni, mert Reed nekem azért elég korai volt (egy fél körrel legalább), illetve vannak kérdőjelek a két tight end kapcsán is (mindkettejük mellett volt sérülés red flag), de Jordan Love azért nyertese volt ennek a napnak, hiszen már a pálya közepére is lesz kinek dobálnia, nem csak a szélre. Slot elkapója és tight endje sem volt a csapatnak, aki bármilyen szinten is használható lenne, most sikerült feltölteni a rostert. A Packersnél pedig reménykednek benne, hogy továbbra sem lőnek mellé a második napos elkapó húzásokkal – mert nem csak Reed, de majdhogynem Musgrave és Tucker is elkapó.

A Dolphins identitása

  • Cam Smith, CB
  • Devon Achane, RB

A Dolphins a támadó- és védőoldalra is húzott 1-1 játékost a második napon, és mindketten tökéletesen illenek a csapat identitásába. A defense-ben Vic Fangio vette át a hatalmat, neki pedig fontosak a jó cornerbackek és ezáltal a kiváló passzvédekezés. Xavien Howard mellé érkezett Jalen Ramsey a holtszezonban, most pedig draftolták Cam Smith-t a posztra, hogy teljes legyen a triumvirátus. Smith egy igazi trash talker, ultra magabiztos, és emellé nagyon jó és okos játékos is. Nem gondoltam rá, hogy nagyon kellene CB a csapatba, de Smith érkezésével Ramsey bemozog a slotba, amivel next level lehet ez a sor. A támadókhoz pedig hozták Devon Achane-t, akivel teljes lesz a 4×100-as váltó, hiszen egy baromi gyors futóról van szó, aki bármelyik labdacipelését 80 yardos TD-re válthatja. Tökéletesen illik a wide zone rendszerbe, mert tackle-ök közt nem szívesen játszatod az alkata miatt, de szélső futásoknál, amit a Dolphins sokat használ, nagy játékokra lesz képes.

A “B betűs” csapatok

A Bengalsról volt már szó külön, de összességében tetszett mindegyik B betűs csapat második napja, vagy legalábbis a pickjeik nagyobb része. Az igazán kiemelkedők közé talán nem fértek be, de az átlagosnál egyértelműen jobbat nyújtottak.

  • Bears: Gervon Dexter (DT), Tyrique Stevenson (CB), Zacch Pickens (DL)
  • Browns: Cedric Tillman (WR), Siaki Ika (NT)
  • Broncos: Marmin Mims (WR), Drew Sanders (LB), Riley Moss (CB)
  • Bills: O’Cyrus Torrence (G), Dorian Williams (LB)
  • Buccaneers: Cody Mauch (G), YaYa Diaby (Edge)

Közülük a Bills húzta a legnagyobb stealt, Torrence az első kör végén sem lett volna butaság, a második végén pedig egyszerűen parádé – erős guard, kellett nagyon. Williamst is bírtam, bár azt még nem teljesen látom, hogy Milano mellé ő lenne a tökéletes pár, de Torrence-szel együtt ez egy átlagosnál jobb második nap volt a Billstől. A Buccaneers kivitte mindenki kedvenc fogatlan szörnyét, Cody Mauchot, aki hiányposztra jól illik a rendszerbe, plusz a pass rusher YaYa Diabyt, aki szintén hiányposztra jól illik a rendszerbe. Ezzel már a jó csapatok közé lehet kerülni, főleg hogy mindketten értéken érkeztek.

A Broncosnál Sanders – egy atletikus, magas potenciállal rendelkező gyenge oldali LB – volt a nagy steal a harmadik körbe átfordulva, de a második végén Mims – egy vertikális slot elkapó – is már jó értéken volt. Moss már kevésbé tetszett, bár leginkább az, hogy felcseréltek érte, ráadásul rendkívül drágán, a jövő évi harmadik kört beáldozva. De háromból ez még mindig két jó pick.

A Browns nem csinált sokat alapvetően, de mindkét pickjük tetszik. Tillman nálam simán top50-es játékos volt, erre 74.-re húzták ki. Igazi 50/50-es specialista, ilyenje pedig pont nem volt a csapatnak, így jól is illik az elkapószekcióba. Ika egy nose tackle, szintén steal a 98. helyen, és kell is a fal közepére a hústorony. A Bearsnél pedig nagy erősítésre szorult a védőfal, ezt igyekeztek felturbózni a második napon, illetve Stevenson szerintem stealnek is számított a CB-sorba.

Arizona Cardinals

  • BJ Ojulari, Edge
  • Garrett Williams, CB
  • Michael Wilson, WR

Azzal kezdte a napot a csapat, hogy egy jövő évi harmadik kört bezsebelt a Titanstől Will Levisért, még tovább növelve a 2024-es drafttőkét, ami nagyon okos dolog a részükről. És akkor még ki is vitték a speed rusher BJ Ojularit, aki abszolút értéken volt (sőt) és nagyon jól is illik majd Jonathan Gannon védelmébe. A harmadik körben kicsit rizikóztak, ugyanis két sérülés red flaggel rendelkező játékost rántottak be. Wilsont eléggé bírtam, egy jó kis possession elkapó lehet, amennyiben többet tud játszani az elmúlt három év 14 meccsénél. Williams inkább a rendben van kategória a szememben itt, mintsem különösen tetszene, de két jó pick plusz a drafttőke növelése miatt a nyertesek közé kerül a Cardinals is.

Ó, és a harmadik kör végéből kicseréltek a Lionsszel és bezsebeltek három picket a 4-5. körben, amivel tovább erősíthetik, mélyíthetik a szörnyű keretet.

A tight endek

Nyolc (!!!) tight end kelt el a draft második napján, ami biztosan rekordnak számít. Ötre azért számítottunk (Sam Laporta Lions, Michael Mayer Raiders, Luke Musgrave Packers, Tucker Kraft Packers, Darnell Washington Steelers), de hárman meglepetések voltak valamennyire (Luke Schoonmaker Cowboys, Brenton Strange Jaguars, Cameron Latu 49ers), főleg hogy előbbi kettő a második körben ment el, ami nagyon korainak számított.

Vesztesek

San Francisco 49ers

  • Ji’Ayir Brown, S
  • Jake Moody, K
  • Cameron Latu, TE

A 49ers elég sok buta dolgot csinál a drafton úgy általában, de Shanahanék megússzák ezeket. Kezdték azzal, hogy felcseréltek további két picket beáldozva Brownért, aki egy safety, és itt a harmadik kör végén alapvetően nagy baj nem lenne vele, csak nem annyira látom hol illik a csapatba. Mert leginkább egy box safety, így Hufanga szerepkörét tudná ellátni, de őt meg nem cseréled le. Őt viszont kiegészíteni szerintem nem annyira tudja, mert hátulra nem merném betenni a sebesség hiánya miatt. De még ez volt a kisebb baj, hiszen utána elhoztak egy rúgót. A top100-on belül (99.-re). Moody lett egyébként az első rúgó a második napon Roberto Aguayo óta. Ez egyszerűen borzasztó erőforrás-felhasználás. Plusz jött még egy 5-6. körre várt (188. volt a konszenzus boardon) tight end, a posztján kilencedikként.

Nem volt egy jó nap ez San Franciscóban.

Kenneth Walker fantasy tulajai

  • Seahawks 2/52: Zach Charbonnet, RB

A Seahawks nem tudta türtőztetni magát. Egy vákuumban nem lenne bajom ezzel a húzással, hiszen értéken volt már itt Charbonnet, de pont a Seahawksnál, ahol tavaly is a második körbe húztak egy futót? Ráadásul azt a Kenneth Walkert, aki nem elég hogy majdnem az Év Támadó Újonca lett, de teljesen azonos skill settel rendelkezik, mint Charbonnet. Tehát most van két ugyanolyan, második kör eleje-közepi futójuk. Legalább még ha kiegészítenék egymást vagy valami, de nem… A szuper első nap után ez elég fejvakarós volt a Seahawkstól.

Walker dynasty tulajai pedig most nagyon szomorúak lehetnek, ráadásul ezzel Charbonnet potenciális értékét is leverték.

Ryan Tannehill (és Malik Willis)

Willis kapcsán már eddig is egyértelmű volt, hogy a Titans nem hisz benne és gyorsan szabadulnának tőle, de most felcseréltek a második kör elejére és elvitték az első körből kicsúszó Will Levist, ami még egyértelműbbé tette ezt. Az irányító draftolása egyben azt is jelenti, hogy minden bizonnyal ez lesz Ryan Tannehill utolsó éve a kezdőben, és nem fogják meghosszabbítani a lejáró szerződését, így jövőre kereshet új csapatot magának.

Irányítók kapcsán említsük meg, hogy Hendon Hookert a Lions draftolta a harmadik körben, de azért itt Jared Goff állását még nem érezném veszélyben.

Akik kicsúsztak a második napról

Vannak bőven olyan játékosok, akiket minimum a második napra, de még inkább a második körbe vártak, mégis kicsúsztak a top100-ból. A három legnagyobb név Kelee Ringo (CB, Georgia), Dawand Jones (OT, Ohio State) és Adetomiwa Adebawore (DT, Northwestern), akiket meglepetésre nem értékelt valami sokra az NFL.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group