Connect with us

Érdekességek

A várhatónál ennyivel szereztek több vagy kevesebb értéket a csapatok

Lement a 2023-as NFL Draft, most minden szurkolótábor nagyon bizakodó és jónak ítéli meg az összes pickjét. Van aki jogosan, van aki kevésbé. Most meg tudjuk nézni azt, hogy a szakértők összessége szerint ki mennyire húzott értéken játékosokat a drafton. Warren Sharp állította össze az alábbi grafikont – a Grondingthemocks.com és az Arif Hasan által összeállított, több mint 70 szakértő big boardját figyelembe vevő konszenzusos board alapján –, amely megmutatja, hogy a csapatok átlagosan a várakozásokhoz képest pozitív vagy negatív értéket szereztek a húzásaikkal. Minél inkább a grafikon bal oldalán szerepel egy csapat, annál több értéket sikerült szereznie.

Ezek szerint tehát a Giants, a Steelers, az Eagles és a Bengals húzta a legnagyobb stealeket, míg a Chiefs, a 49ers és a Lions draftolt túl magasan játékosokat a konszenzushoz képest. Érdemes megjegyezni, hogy egyes eseteknél persze könnyedén lehet igaza az adott csapatnak, de összességében nézve sokan kimutatták már az utóbbi években, hogy a konszenzusos board elég jól korrelál a valósággal (nem rosszabbul, mint a valódi draftsorrend) és aki rendszeresen negatív irányba tér el ettől, az tényleg rosszul szokott draftolni.

Emellé Sharp megnézte azt is, hogy az egyes körökben mely húzások voltak a legnagyobb stealek és a legnagyobb reachek, ezt itt láthatjátok (kattintásra nagyítható a kép).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!