Connect with us

Érdekességek

Az NFC East csapatai több mint félmilliárd dollárt invesztáltak a kezdő irányítóikba

Az NFC East sokáig nevetség tárgya volt az NFL-ben, most viszont az egész liga egyik legerősebb csoportjáról van szó. Ebben természetesen szerepet játszik az, hogy a csapatoknak sikerült megtalálniuk a franchise irányítójukat, akikbe több mint félmilliárd dollárt, egészen pontosan 579 milliót invesztáltak, amiből ráadásul 409,66 millió dollár garantált.

A csoport és az egész liga legjobban kereső játékosa természetesen Jalen Hurts, aki a következő hat évben 260 millió dollárt vihet majd haza (új pénzben évi 51 millió dollárt). Utána következik holtversenyben Dak Prescott és Daniel Jones – mindkét irányító 4 évre 160 millió dollárért írt alá (előbbi még 2021-ben, utóbbi idén), az 579 millió dollár maradékát pedig a Commanders másodévese, Sam Howell tette be a közösbe a 4 millió dolláros újoncszerződésével.

Ilyen szempontból egyébként továbbra is az AFC West a csúcstartó, ahol Mahomes csak új pénzben 450 millió dolláros szerződést kapott, mindennel együtt pedig 480 millió dolláros kontraktusa van. Ehhez jön hozzá Russell Wilson 296 millió dollárt érő szerződése (245 millió dollár új pénzben), illetve Jimmy Garoppolo is kapott 3 évre 72,75 millió dollárt. Hamarosan pedig Justin Herbert 26,5 millió dolláros szerződéséből is 250+ milliós lesz, így a négy kezdő QB a mostani 848,75 millió dollár helyett bőven 1 milliárd dollár fölötti összértékű szerződéssel fog rendelkezni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!