Connect with us

Hír

John Elway: Nincs több futball!

Ahogy nemrég mi is megírtuk, John Elway a szerződése lejártával távozott a Broncostól. Voltak olyan spekulációk, melyek szerint az élő legenda egy másik csapatnál folytathatja a pályafutását, de Elway most ezeket cáfolta.

“Nincs meg bennem az akarat a folytatásra. Ennyi volt, végeztem a futballal. Van pár éttermem és autókereskedésem, nem fogok unatkozni”

– mondta Elway a Denver Gazette-nek.

A 62 éves Elway 1983-ban 1/1-es volt és egész karrierjét a Broncosban töltötte. Az 1998-as idény után vonult vissza (játékosként kétszer nyert bajnoki címet a csapattal, egyszer MVP-nek és Super Bowl MVP-nek is megválasztották), 2004-ben pedig beválasztották a Hall of Fame-be. Ezt követően is szoros kapcsolatot ápolt a Denverrel, 2011-ben general managernek is kinevezték. GM-ként sikerült elcsábítania Peyton Manninget, akivel nagy sikereket értek el (öt év alatt 58-22-es mérleg, öt playoff részvétel, két Super Bowl részvétel), és az irányító karrierjének legvégén még egy Super Bowl is összejött.

Manning után azonban nem volt képes jó irányítót szerezni és így nem is tudott contender csapatot építeni (2015 óta nem jutott rájátszásba a csapat). Emiatt gyakorlatilag a háttérbe vonultatták és a GM-feladatokat átvette George Paton, a szerződése utolsó évében már csak tanácsadói szerepkörben segítette a csapatot a Broncos legnagyobb legendája.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!