Connect with us

Hír

John Elway: Nincs több futball!

Ahogy nemrég mi is megírtuk, John Elway a szerződése lejártával távozott a Broncostól. Voltak olyan spekulációk, melyek szerint az élő legenda egy másik csapatnál folytathatja a pályafutását, de Elway most ezeket cáfolta.

“Nincs meg bennem az akarat a folytatásra. Ennyi volt, végeztem a futballal. Van pár éttermem és autókereskedésem, nem fogok unatkozni”

– mondta Elway a Denver Gazette-nek.

A 62 éves Elway 1983-ban 1/1-es volt és egész karrierjét a Broncosban töltötte. Az 1998-as idény után vonult vissza (játékosként kétszer nyert bajnoki címet a csapattal, egyszer MVP-nek és Super Bowl MVP-nek is megválasztották), 2004-ben pedig beválasztották a Hall of Fame-be. Ezt követően is szoros kapcsolatot ápolt a Denverrel, 2011-ben general managernek is kinevezték. GM-ként sikerült elcsábítania Peyton Manninget, akivel nagy sikereket értek el (öt év alatt 58-22-es mérleg, öt playoff részvétel, két Super Bowl részvétel), és az irányító karrierjének legvégén még egy Super Bowl is összejött.

Manning után azonban nem volt képes jó irányítót szerezni és így nem is tudott contender csapatot építeni (2015 óta nem jutott rájátszásba a csapat). Emiatt gyakorlatilag a háttérbe vonultatták és a GM-feladatokat átvette George Paton, a szerződése utolsó évében már csak tanácsadói szerepkörben segítette a csapatot a Broncos legnagyobb legendája.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tamás Varga
Tamás Varga
2023-04-09 22:41

Gyűlöltem. A 97-ben SB győztes kedvencem (újabb példa arra, hogy az első meccsélmény meghatározza a szurkolói hovatartozást :)) a következő évben ismét bejutott, sőt favorit volt a Superbowlon, de aztán jött Elway, és a legendás helikopterezése, a GB veszített. És, hogy ez ne legyen elég az egyszeri szurkolónak, a paraszt persze szintén bejutott következő évben a Superbowlba, és neki sikerült is nyernie két egymást követő évben, a következő meccsmutatókkal: 11/22 complete passes, 0 TD, 1 IC. Sovány vigasz volt az általa kreált szarviharban (Osweiler, Lynch, Siemian, Keenum, Flacco) látni az arcát – de azért jólesett :)

Attila Horváth
Attila Horváth
2023-04-09 11:54

Nem gondolom, hogy Elwayt érintené, de az jutott eszembe, hogy volt már olyan, vagy egyáltalán lehet e olyan, hogy valakit játékosként is, meg később valami más pozícióban betöltött eredményekért is beválaszják a HOF-ba?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x