Connect with us

Érdekességek

Lamar Jackson 52 millió dollárt bukott azzal, hogy nincs ügynöke (és új szerződése)

Lamar Jackson egy nagyon jó irányító: öt év alatt kétszer lett Pro Bowler, egyszer első csapatos All-Pro és alapszakasz MVP, illetve kezdőként 45-16-os mérleget tud felmutatni az alapszakaszban. Ehhez képest még mindig nincs hosszú távú szerződése, aminek köszönhetően a kortárs Josh Allen 52 millió dollárral keresett már többet nála.

Allen 1/7-esként könnyebb pénzügyi helyzetben volt, ugyanis újoncként kapásból egy 4 éves, 21 millió dolláros, teljesen garantált szerződést kapott. Jackson ezzel szemben 1/32-esként 4 évre 9,47 millió dollárért írta alá az első szerződését. Ugyanakkor Lamar másodévesként már unanimous NFL MVP lett, miközben Allent a legtöbben bustnak tartották, így abszolút nem volt semmilyen akadálya annak, hogy a harmadik szezonja után Jackson is kapjon egy új szerződést Allenhez hasonlóan (a Bills 6 évre 258 millió dollárért hosszabbított vele).

A Ravens irányítójának ugyanakkor nincs ügynöke, ami extrém módon megnehezíti nemcsak a piac és a lehetőségek felmérését (ezáltal a zsarolási potenciált), de a tárgyalásokat is. Így miközben Allen már az évi 43 milliós szerződésével játszik és öt év alatt 85 millió dollárt keresett egy amúgy rendkívül csapatbarát szerződéssel, addig Jackson 33 millió dollárral lett gazdagabb ugyanannyi NFL-ben töltött idő alatt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!