Connect with us

Hír

A Buccaneers alaposan átalakítja a támadófalát

A Buccaneers úgy ment neki az idei draftnak, hogy szeretne egy bal oldali tackle-t találni, aki kezdeni tud az első héten. Erre azonban nem került sor, hiszen az első körben a védőfalember Calijah Kancey-t, a másodikban pedig a guard Cody Mauchot választották ki. Így pedig marad a B terv, méghozzá hogy az elit jobb oldali tackle Tristan Wirfs fog átmozogni a bal szélre, a tavalyi második körös guard Luke Goedeke pedig a jobb oldali tackle posztot fogja ellátni – írja a Tampa Bay Times.

A Buccaneers az Oklahoma left tackle-jét, Anton Harrisont nézte ki magának az első körben, azonban volt még a boardjukon egy jelentősen magasabbra értékelt prospect, ezért választották végül Kancey-t az első kör 19. húzásával. Harrison aztán 1/27-re került a Jaguarshoz.

Wirfs tehát a jobb oldalról a balra fog váltani. A legtöbbeknek végül nem szokott problémát okozni az oldalváltás, és Wirfs is kellően atletikus és képzett ahhoz, hogy megoldja ezt a feladatot, de a falemberek beszámolója szerint azért nem olyan egyszerű és kényelmes oldalt váltani. A már visszavonult Josh Sitton például úgy jellemezte ezt, mintha a másik kezeddel szeretnéd kitörölni a feneked.

Vélhetően Wirfs fog kisebb fejfását okozni a Buccaneersnek, Goedeke jobb oldali tackle-be mozgatása több problémát jelenthet. Ugyan játszott ő már a poszton az egyetemen (Central Michigan), de a poszthoz nagyon rövidek a karjai (alsó 4%), ami nagy fizikai hátrányt jelent a pass rusherekkel szemben és nagyon nehéz leküzdeni. Ráadásul Goedeke nem mutatkozott be valami jól a profik közt tavaly belül sem.

Ha Goedeke nagyon nem válna be, akkor a frissen igazolt veterán Matt Feiler lehet a versenytársa, akinek van egy kis jobb tackle tapasztalata, de alapvetően ő is egy guard. A két kezdő guard posztért Feiler, a második körös Mauch, Nick Leverett, Aaron Stinnie és Robert Hainsey fog megküzdeni, míg a center a veterán Ryan Jensen lesz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!