Connect with us

Hír

A Commanders egy lépésre az eladás véglegesítésétől!

A Commandersnél a tegnapi nappal levették az “eladó” táblát a házról, és már nagyon közel vannak ahhoz, hogy kiírhassák: “ELADVA”! Dan Snyderék ugyanis bejelentették, hogy megállapodtak a Josh Harris vezette befektetői körrel a csapat eladásáról 6,05 milliárd dollár értékben, ami abszolút rekordnak számít. Az összegről korábban szóban már megállapodtak már a felek, azonban most írásba is sikerült mindent foglalni, tehát létrejött a szerződés, amit aláírtak a felek.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy szinte biztosra vehetjük az eladást, azonban még nem tekinthetjük hivatalosnak. Jelenleg egész pontosan arról van szó, hogy Harrisnek és társainak egy 90 napos exkluzív időszaka van arra, hogy ezt a megállapodást átvigyék az NFL tulajdonosi körén és a pénzügyi bizottságon. A vevők le is raktak egy vissza nem térítendő foglalót, hogy ezt az exkluzív időszakot bebiztosítsák. Ennek pontos összege nem derült ki, de állítólag 100 és 300 millió dollár között lehetett.

Szinte biztosnak tekinthetjük tehát, hogy létre fog jönni az üzlet és Josh Harrisék lesznek az új tulajok, azonban van még pár akadály. A cél az lenne, hogy a május 22-24 közötti tulajdonosi meetingre Harrisék megkapják az engedélyt a bizottságtól és a tulajdonosok szavazhassanak a dologról. Legalább 24 igen szavazatra lesz szükség a szabályok szerint, vélhetően ezzel nem lesz probléma.

Azonban előtte át kell mennie a megállapodásnak az NFL pénzügyi bizottságán, amely aggályát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a megszokottnál jóval több a kisebbségi tulajdonos az ajánlattevő csoportban (ilyen például az NBA-legenda Magic Johnson is), így elég komplex átvilágítási folyamat várható. Emiatt könnyen lehet, hogy kicsúsznak a május 22-i határidőből, ebben az esetben később egy sürgősségi meeting keretében szavazhatnák meg a tulajok az eladást – amennyiben a pénzügyi bizottság nem talál kivetnivalót.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x