Connect with us

Draft

Amikor Aaron Rodgers az egyetlen jó picked – Jets draftértékelő

A Jets már akkor fix győztesként fejezte be a 2023-as holtszezont, amikor sikerült egy idei második- és hatodik körös pickért, illetve egy jövő évi kondíciós második körös cetliért megszerezni Aaron Rodgerst (legalábbis papíron, lásd a Wilson- és Watson cseréket). Ettől függetlenül nem ártott volna egy jó draft, de a Rodgersért feláldozott cetliken kívül egyetlen választására sem lehet különösebben büszke a gárda.

1/15 Will McDonald IV, ED, Iowa State

A Packers az Aaron Rodgersért adott extra pickeken felül kiharcolta, hogy megcserélje a saját 1/15-ös cetlijét a Jets 1/13-ával. Ez végül óriási pofon lett a New York-i csapatnak, a lehető legrosszabbul alakult a következő két választás.

A Green Bay a Jets eredeti cetlijével kivitte a legjobb elérhető pass rushert, a Steelers pedig felcserélt a Patriots helyére és az 1/14-es cetlivel megszerezte az utolsó minőségi OT-t, Broderick Jonest. Főleg utóbbi volt fájó: a támadófal ugyanis tele van lyukakkal és kérdőjelekkel, ami nem túl szerencsés egy 40+ éves irányítóval a fedélzeten. Jones kiesésével viszont esélytelenné vált a probléma megoldása, így jöhetett a B-terv, ami a látottak alapján nem is létezett.

Cornerre vagy elkapóra nem volt szükség, és ugyan lehetett volna draftolni egy top tight endet, de összességében elég mély az egység és Rodgers amúgy sem szeret a pálya közepére passzolni. Jobb híján maradt a védőfal széle (már csak a pozíciós érték miatt is), ahol bár ott van a 2021-ben évi 15 millióért szerződtetett Carl Lawson és a tavalyi első körös Jermaine Johnson, de előbbi szerződése jövőre lejár. Emiatt lehetett egy újabb első körös pass rusher mellett érvelni és Van Ness a körülményekhez képest jól is nézett volna ki, de őt a Packers kivitte.

A Jets tehát ott volt, ahol a part szakad. Ha a pozíciós értéket nézzük, akkor Nolan Smith volt a legjobb elérhető játékos, de ő nem illik Robert Saleh rendszerébe, így nincs ló, jó a szamár alapon jött az első kör végére/második kör elejére várt Will McDonald.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!