Connect with us

Draft

Segítséget Allennek – Bills draftértékelő

A Bills az AFC egyik élcsapata, de a támadósorában egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány kiemelkedő játékos van. És még csak nem is kell hozzá az összes ujjunk. Erősíteni kellett ezt a csapatrészt, a vezetőség pedig igazán remek munkát végzett!

Dalton Kincaid, TE, Utah 1/25

Elege lett a Billsnek abból, hogy a rájátszásban Travis Kelce ellen egyszerűen képtelenség mit csinálni, és a Chiefs halálos duója bármikor képes megfordítani egy meccset. Mivel levédekezni úgysem lehet őket, másoljuk le – mondta Brandon Beane.

Kincaid ugyanis egy Kelce hasonmás. Tight end felépítése van, de úgy játszik mint egy elkapó. A Utah ráadásul hasonlóan a passzjáték középpontjába helyezte, mint Kelcet a Chiefs. A csapat passzjátékának kb. negyedéért volt felelős. Remek kezei vannak, az elmúlt két szezonban közel 150 elkapás és 1400 yard mellett mindössze két passz esett ki a kezéből. Szerettem hangoztatni a draft process alatt, hogy Jaxon Smith-Njigba után a class második legjobb elkapója igazából Kincaid. Ezt bizonyítja, hogy ugyanolyan sokszor állt fel a slot pozícióban (vagy még többször is) mint a fal szélén, de arra is volt példa, hogy egész a vonal mellé kimenjen.

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

Két év másodosztályú szezon után töltött három évet a Utes csapatában, így az egyik fő hátránya, hogy idősebb. Emellett egy igazi elkapó tight end, limitált blokkolási képességekkel. Azonban ha ezeken túltekintünk, akkor egy remek mozgással rendelkező, igazán ígéretes big slot elkapót kapunk. Erre volt szüksége a Buffalónak? Végső soron igen. Egy-egy felvillanástól eltekintve ugyanis azt lehet mondani, hogy most már évek óta Josh Allen futása a támadósor második legerősebb fegyvere Diggs után. Egyszerűen több tehetség kell az irányító köré, hogy nehezebb legyen levédekezni őket. Gabriel, Knox és a többiek mind közepes szintű játékosok, hozzájuk képes könnyen léphet a 2. számú elkapó szerepbe Kincaid. Remek játékos, remek fit.

A 2023-as fantasy szezon egyik nagy értékű pickje lehet Kincaidből, aki akár még Mike Ditka 1076 yardos rookie rekordjára is veszélyes lehet, ha sikerül gyorsan asszimilálódnia.

 

O’Cyrus Torrence, G, Florida 2/59

Ha már az előbb a támadósor egyik fő hiányosságát emlegettem, amire remek megoldás lett Kincaid, a másikra nem is jöhetett volna jobb választás Torrence-nél. A kevés megbízható célpont mellett ugyanis a Buffalo fő gyengéje az volt, hogy képtelenek voltak futtatni a labdát. Sorra hozták a futókat az elmúlt szezonokban a drafton, de sem az erőfutók sem a villámléptű kisebb backek nem értek el igazán sikereket. A hiba persze nem bennük volt elsősorban, ez a támadófal nem volt jó futóblokkoló és nem volt elég fizikális.

Torrence ezen az első naptól fogva tud javítani. Nem volt nála jobb futásblokkoló guard a mögöttünk hagyott egyetemi szezonban. Nem ő lesz az a játékos, aki majd a külső futásoknál a slot cornerre vagy a backside linebackerre felér és kiosztja a második szinten a blokkot, de nem is erre kell kérni. O’Cyrus egy igazi régimódi hegyomlás guard. Magas, erős, az alsó és a felsőteste is kifejezetten zömök, úgy megy bele minden párharcába, hogy el akarja pusztítani az ellenfelét. Mögötte mindig lesz 1-2 yardnyi hely, ha ki kellene hozni a labdát a saját end zone-ból (hello tavalyi Vikings elleni meccs).

Hátránya egyértelmű, nem mozog úgy ahogy a modern wide zone rendszerekbe illő játékosoktól várná az ember, de ha tudják hogy kell használni, elképesztően sokat fog segíteni. Leves evéséhez sem villát szoktak az emberek fogni, tudni kell mi mire való. Pici technikai hiányosságokat lehet még találni a játékában, de a második kör végén Torrence így is óriási stealnek számít. (Az első körös pickkel sem lett volna teljesen ördögtől való a kiválasztása). A csapat talán legnagyobb needjére a class legjobb true guardja. Josh Allen kapott egy új kedvenc célpont mellett egy új blokkolót, akin át nem igen tudnak menni az ellenfelek, de bulldózerként nyitja az utat akár a futóknak, akár a futni induló irányítónak.

Dorian Williams, LB, Tulane 3/91

Tremaine Edmunds nagy pénzért távozott, így kellett valaki a posztra. Nos Williams nem nagyon hasonlít az elődre, de ez nem feltétlen probléma. Edmunds egy hegyomlás méretekkel rendelkező igazi nagy, erős linebacker volt. Williams ezzel szemben kifejezetten kicsi mind magasságban mind súlyban. Emiatt azonban remek a mozgása. Villámgyors nem csak előrefelé, de az irányváltásai is. Ha meglátja a playt, azonnal ott terem. Az idei nem túl erős linebacker classból egyértelműen kiemelkedett mint atléta. Ezt pedig remekül kamatoztatja a coverage feladatoknál. Dorian gyenge (esetleg erős) oldali linebacker, aki a slot elkapón, tight enden, route-ra induló futón tud remekül védekezni, de akár blitzelni is elküldhető. Bár alacsony, a karfesztávja furcsán óriási, így a szerelési képessége is jobb mint a hasonló undersized játékosoknak a poszton.

Gyengéje egyértelműen a futás elleni védekezés az erő hiányában. Mivel gyenge konferenciában volt, ez nem jött ki túl sokszor, de a Big12-es Kansas State jól játszott erre rá és nagyon szenvedett azon a meccsen. Mivel Matt Milano és szinte minden más rosteren lévő játékosuk is alulméretezett, így jó kérdés ki lesz ebben a csapatban a Mike majd, de az is igaz, hogy Jack Campbellen kívül nem igazán volt erre a posztra való prospect az idei classban. 2023-ban lehet, hogy picit redundáns lesz itt Williams, de 1-1 év múlva Milano helyettesét láthatták benne. Hosszú távon kifejezetten ígéretes játékos, hiszen nem idős és ha picit javulnának az olvasásai, picivel fizikálisabb tudna lenni, akár egy igazán kiemelkedő játékos is lehet belőle. Az érték rendben van, a játékos igazán tetszetős, egyedül a fit furcsa picit (persze nem lehetetlen csak kis linebackerekkel felállni, de ahhoz egy nagyon domináns védőfal kellene…).

Justin Shorter, WR, Florida 5/150

Ugyan Kickaid személyében érkezett már egy nagyra nőtt srác, a vonal mellé továbbra sem volt igazán hegyomlás elkapója a csapatnak. Shorter se nem túl gyors, se nem túl robbanékony, nem ő fogja kicselezni a védőket, de igazán jó kis possession receiver. Közel 6’4″ magas (193cm) és 230 font (~103kg), aki az elkapási ponton fizikálisan bárkivel képes felvenni a küzdelmet. Kiegészítő szerepkörre, harmadik és hosszú szituációkra vagy a red zone-ban hasznos lehet és profilra nagyon jól is illik a többi, inkább alacsonyabb, de fürge játékosok mellé. A sztár potenciál kicsi benne, de jó 3.-4.-5. számú játékos lehet. Korábban húzták mint várni lehetett, inkább volt 7. körös játékos, de hatodik kör híján lehet, hogy tartottak attól, hogy nem lesz már ott bent.

Nick Broeker, G, Ole Miss 7/230
Alex Austin, CB, Oregon State 7/252

A hátsó körökben nem garázdálkodott idén a Bills. Két hetedik körös játékoson kívül nem is érkezett más. Előbb jött még egy guard a Mississippiről. Broeker hasonló profillal bír mint Torrence, erős, nehéz benyomni és jó a támadási ponton. Volt tackle is, de az NFL-ben egyértelműen guard lesz, mivel se magassága, se karhossza nem elég kívülre. Vélhetően pont Torrence cseréje lesz. Tapasztalt, három évig volt kezdő, a futójátéknál jó igazán, passz seteknél van egyensúlyból és technikából eredő problémája. 7.körben csereszintre tökéletes.

A másik választással jött egy korrekt méretekkel bíró, ellenben nagyon rossz mozgással rendelkező külső corner. Austin minden felmérőben a leggyengébbek között volt, így elsősorban zónázási feladatokra lehet alkalmas. Tapasztalt a vonal mellett, közel 3 évig volt kezdő. Limitáltságai miatt nem lesz sose felső kategóriás kezdő szint, de rotációba a tapasztalata, a jó méretei és a jónak mondható labdaérzéke miatt lehet esélye bekerülni.

Összegzés

Nem volt sok dolga a Billsnek a drafton, de ami igen, azokat nagy reachek nélkül, remek játékosokkal oldották meg. Az elsődleges feladat a támadósor tehetségszintjének emelése volt, amit az első két körben jobban nem is oldhattak volna meg. Torrence a 2. kör végén a draftjuk legjobb ár/értékű fogása. A hátsó körökben nem volt túl sok lehetőségük és igazán extra izgalmas választásuk sem, de el sem rontották a halászgatást. A csapat, főleg az offense mindenesetre 2023-ra is sokat erősödött, amire ebben az őrült AFC-ben nagy szükségük is volt. A védelem kevesebb fókuszt kapott, de a cél úgyis több pontot csinálni az ellenfélnél.

Értékelés: A-

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!