Connect with us

Hír

Átnyomták a tulajok a csütörtök esti rangadók rugalmassá tételét

Az NFL-nek sikerült átnyomnia a csütörtök esti rangadók rugalmassá tételét, ugyanis a változtatás támogatói megszerezték a szükséges plusz két szavazatot a korábbi voksolás óta, így 24-8 arányban megszavazták a javaslatot (24 “igen” volt szükséges). A Broncos és a Panthers volt, amely korábban tartózkodott, most viszont beadta a derekát. A Giants, a Jets, a Packers, a Bears, a Raiders, a Lions, a Bengals és a Steelers azonban továbbra is ellenezte a dolgot.

Annyi változást sikerült elérni, hogy az eredetileg tervezett 15 napos határidő helyett 28 nappal előre kell dönteni a változtatásról, azaz hogy egy csütörtöki meccset áttesznek-e vasárnapra, illetve hogy melyik találkozó megy a helyére. Egy évben maximum kétszer lehet ezt meglépni és csak a 13-17. fordulókban. Ez idén azt jelenti, hogy az alábbi mérkőzéseket lehet kimozgatni a csütörtöki sávból:

  • Week 13: Seahawks @ Cowboys
  • Week 14: Patriots @ Steelers
  • Week 15: Chargers @ Raiders
  • Week 16: Saints @ Rams
  • Week 17: Jets @ Browns

Első ránézésre a Saints@Rams lehet a legnagyobb veszélyben, de persze sok minden változik még novemberig.

A szabály ellenzői leginkább a szurkolók érdekeit próbálták kidomborítani, hiszen egy esetleges változás nagyobb szervezkedést igényelne a vendég szurkolóktól, sokan bukhatnak egy ilyen döntéssel. Azonban a pénz és a tévétársaságok (jelen esetben az Amazon) most is felülkerekedtek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!