Connect with us

Hír

Visszatér a vésztartalék irányító intézménye az NFL-be!

A tulajdonosok elfogadták azt a szabálymódosítást, ami lehetővé teszi a csapatok számára, hogy beöltöztessenek egy extra harmadik számú irányítót a meccsekre.

Az egész helyzetet a 49ers konferenciadöntős esete indukálta, az Eagles elleni rangadón ugyanis a csapat mindkét meccsre nevezett irányítója hamar megsérült, ezzel érdektelenné változtatva a mérkőzést. Mostantól viszont három irányítót is lehet nevezni a találkozókra.

A vésztartalék QB csak akkor léphet pályára, ha a másik két QB megsérült vagy kiállítják őket. Amennyiben valamelyiküket később az orvosok játékra alkalmasnak találják, akkor a harmadik számúnak kötelező elhagynia a pályát. Emellett kötelező a vésztartalék irányítót az 53 fős rosteren tartani, magyarán nem lehet valakit csak úgy felhozni a gyakorlócsapatból az aktív keretbe.

Ez jó hír a csereirányítóknak, ugyanis a legtöbb csapat alighanem biztosra fog menni és beáldoz egy roster helyet a számukra. Mindez még veteránminimum esetén is komoly 100 ezer dollárokat jelent a gyakorlócsapathoz képes úgy, hogy jó eséllyel soha nem fognak pályára lépni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!