Connect with us

Hír

Visszatér a vésztartalék irányító intézménye az NFL-be!

A tulajdonosok elfogadták azt a szabálymódosítást, ami lehetővé teszi a csapatok számára, hogy beöltöztessenek egy extra harmadik számú irányítót a meccsekre.

Az egész helyzetet a 49ers konferenciadöntős esete indukálta, az Eagles elleni rangadón ugyanis a csapat mindkét meccsre nevezett irányítója hamar megsérült, ezzel érdektelenné változtatva a mérkőzést. Mostantól viszont három irányítót is lehet nevezni a találkozókra.

A vésztartalék QB csak akkor léphet pályára, ha a másik két QB megsérült vagy kiállítják őket. Amennyiben valamelyiküket később az orvosok játékra alkalmasnak találják, akkor a harmadik számúnak kötelező elhagynia a pályát. Emellett kötelező a vésztartalék irányítót az 53 fős rosteren tartani, magyarán nem lehet valakit csak úgy felhozni a gyakorlócsapatból az aktív keretbe.

Ez jó hír a csereirányítóknak, ugyanis a legtöbb csapat alighanem biztosra fog menni és beáldoz egy roster helyet a számukra. Mindez még veteránminimum esetén is komoly 100 ezer dollárokat jelent a gyakorlócsapathoz képes úgy, hogy jó eséllyel soha nem fognak pályára lépni.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
Kopi3.14
2023-05-23 15:40

Nem lehetne a SF-fel kivételt tenni, és nekik egy második vész kúbét is engedélyezni?

Raist
Raist
2023-05-23 06:50

Egy dolgot nem értek. Ha kötelező roster-en tartani, akkor mi értelme van a megszorításnak hogy csak akkor állhat be ha megsérül mindenki előtte stbstb. Ha már kötelező roster helyük van akkor miért korlátozzák a játékuk lehetőségét? Nem lenne értelmesebb megoldás ha mondjuk kiesik az első számú akkor utána előlépne bármikor bedobható cserének? Vagy akár még ez a feltétel sem kéne hozzá? Nem az lenne az NFL érdeke hogy ha mondjuk csak simán xar lenne az első kettő és beállhatna a harmadik számú, akkor esetleg kiderülne hogy vele jobb egy csapat? Tuti nagy sztorikat lehetne ezekből kihozni, nagyobb hype, új csillagok születése stb.

katonadani
Reply to  Raist
2023-05-24 01:17

ez csak abban az esetben igaz (ha jól gondolom), ha plusz egy főként nevezed a meccsnapi keretbe. Ha simán benevezed a 46 fős keretbe, akkor játszhat bárhogy. De ha a +1-ként (ami +2, mert covid alatt bevezettek +1et támadófalembernek), akkor csak vésztartalék.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Raist
2023-05-23 07:20

Ott van a kutya elásva, hogy a meccsekre nem tudod mind az 53 embert nevezni. Tehát ha jól értelmezem, akkor az 53-as keretben benne kellene lenni a vésztartaléknak, de nem kötelező a meccsnapi aktív keretbe nevezni. Értelemszerűen, ha valaki az aktív keretnek is a tagja, akkor áll be, amikor csak az edző bá akarja.

camillo 7777
2023-05-23 05:44

A meccs értéket tekintve nem sok értelme van ennek a döntésnek, de legalább nem hagyják fent a sérült QB-t a pályán, mint az SF.

Raist
Raist
Reply to  camillo 7777
2023-05-23 06:44

Azért ez így nem teljesen igaz. Gondolj bele hogy ha csak azon a meccsen sérül meg az első két irányító (Lance-Garoppolo), akkor ott még Purdy lett volna a harmadik. Ő meg azért nem volt olyan rossz alternatíva az egész évet nézve. Lehet azért találni olyat, aki legalább game manager szinten hozzá tud tenni, pláne ha az neki a nagy lehetősége. Az igaz hogy az esetek 90%-ban nem fog ez megtörténni (lehet még keveset is mondtam), de egy halvány esély van rá hogy jobban fog az illető játszani mint mondjuk egy RB a QB poszton és lesz értékelhető mérkőzés vele is.

Mondom ezt úgy, hogy akkor és ott a 2. számú irányítónk (aki elvileg a 4. számú lett volna) is értékelhetetlen meccset hozott és ha nem sérül meg akkor is rommá ver minket az Eagles.

Hurrá Torpedó
Hurrá Torpedó
Reply to  camillo 7777
2023-05-23 06:37

Ó dehogynem. Tibibácsi megveszi a Raiderst, Ő lesz a harmadik számú irányító, és majd a negyedik meccsen beáll vésztartalékoskodni 76 évesen, és SB-ig menetel a csapat.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x